ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης

64

Τα φώτα πέφτουν στην ημέρα κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας και ειδικότερα στη στάση του Αντώνη Σαμαρά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για τυχόν κι άλλη διαφωνία. 

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τους μετανάστες, ανακοίνωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην κυβέρνηση η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, για την τροπολογία που προβλέπει τη νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών. Τις τελευταίες 24 ώρες ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη έχουν βγει μπροστά, εξηγώντας για το τι αλλάζει στην τροπολογία αλλά και ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Γεωργιάδης: Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει κεντρική επιλογή – Άλλο ο Σαμαράς

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Η διάταξη θα ψηφιστεί. Αν θα ψηφιστεί σήμερα ή αύριο εξαρτάται από πόσοι βουλευτές θα εγγραφούν να συζητήσουν στο νομοσχέδιο» είπε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μια κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. «Όταν είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι στις αποφάσεις του κόμματος. Αν θέλεις να κάνεις τη δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο» σημείωσε με νόημα.

Ερωτηθείς για τη διαφωνία Σαμαρά, είπε άλλο είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από ένα βουλευτή.

Υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν; Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως δεν ξέρει και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα ψηφίσουν τη διάταξη όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.

«Δεν νομιμοποιούμε τους λαθρομετανάστες, μόνο του εργάτες», λέει η κυβέρνηση

Σάλος με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που προκλήθηκε από την τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που προβλέπει τη νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη δυσφορία του για το μέτρο,εκφράζοντας κάποιες εύλογες ανησυχίες ότι η χώρα μας, ενώ προσπαθεί να προστατέψει τα σύνορά της από τις αθρόες μεταναστευτικές ροές, με την εν λόγω ρύθμιση ουσιαστικά είναι σαν να απευθύνει κάλεσμα προς τους παράνομους μετανάστες να έλθουν στη χώρα μας.

Της τροπολογίας υπεραμύνθηκαν χθες οι Γεωργιάδης, Καιρίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει με νέα του ανάρτηση στο Twitter τη στάση του, λέγοντας ότι αφού δεν υπάρχουν αρκετοί εργάτες, αυτή η τροπολογία θα «μας λύσει τα χέρια».


Πηγή