Κασσελάκης για δήθεν συμφωνία Ελλάδας – Πακιστάν: «Ψέματα και για την “Ατζέντα Ισλαμαμπάντ”»

27

Μέσω νέας δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα με τους 500.000 μετανάστες από το Πακιστάν.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε ξανά για το ζήτημα της δήθεν κρυφής συμφωνίας Ελλάδας – Πακιστάν για την πρόσκληση 500.000 μεταναστών, ζητώντας απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Επειδή έχουμε χάσει το μέτρημα από τις διευκρινίσεις και τις ανασκευές του Εκκρεμούς Γεωργιάδη, σας υπενθυμίζω τι ακριβώς έχει γίνει. Ο Υπουργός Εργασίας, λίγες μέρες πριν από την τροπολογία για το μεταναστευτικό, συναντά τον Υπουργό Επικρατείας του Πακιστάν.

Ο δεύτερος φανερώνει τον ενθουσιασμό του για την συνάντηση. Λέει ξεκάθαρα:

  1. Το Πακιστάν θα επικεντρωθεί στον εφοδιασμό 500.000 εργατών για τον κατασκευαστικό τομέα.
  2. ΘΑ –τις επόμενες μέρες μάλιστα– υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας.
  3. Θα ξεκλειδωθεί ένας τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας για τους Πακιστανούς πολίτες.

Να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για μία χώρα με πληθυσμό πάνω από 200 εκατομμύρια! Που προφανώς μπορεί να προσφέρει 500.000 εργάτες. Λέτε ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν να φαντάστηκε ο ίδιος τον αριθμό 500.000;

Ή λέτε να μπέρδεψε τα αγγλικά του, όταν ο ίδιος έχει σπουδάσει στο Λονδίνο, και έχει απέναντι το “lantzeris in the cuisine” του Άδωνι Γεωργιάδη;».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την ερώτηση στον πρωθυπουργό: «Συζήτησε ο Υπουργός του για 500.000 εργάτες με τον Πακιστανό Υπουργό, ναι ή όχι; Είχε την άδεια του να το κάνει;

– Ψέματα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

– Ψέματα για τις υποκλίσεις στον Ερντογάν.

Τώρα, Ψέματα και για την “Ατζέντα Ισλαμαμπάντ”», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωί (21/12), ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως «είναι ντροπιαστικό ο Κασσελάκης να μην αναφέρεται στη διάψευση του Υπουργού του Πακιστάν», προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να φέρουμε λίγους εργάτες από κάθε χώρα».


Πηγή