Θάνατος αστυνομικού στου Ρέντη – Σακελλαροπούλου: «Ώς εδώ με την οπαδική βία»

48

«Σήμερα, θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον νεκρό αστυνομικό, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής στα περιστατικά οπαδικής βίας, με αιτία τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «σήμερα θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας, του παράλογου φανατισμού, της έξαλλης επιθετικότητας, της φονικής βαρβαρότητας, που με ανησυχητική συχνότητα εκδηλώνονται με αφορμή τις αθλητικές αναμετρήσεις, εντός και κυρίως εκτός γηπέδων.

Ένα νέο παιδί, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, δεν μπόρεσε τελικά, αν και πάλεψε μέρες, να διαφύγει το μοιραίο.

Το “ώς εδώ”, που αρκετό καιρό τώρα δονεί την κοινωνία μας, ας σημάνει το τέλος της ανοχής απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές όσων ασυνείδητων μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου».

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα (27 Δεκεμβρίου) έως τις 29 Δεκεμβρίου, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, την 7η Δεκεμβρίου και τελικά υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

«Η τραγική απώλεια του αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, έχει προκαλέσει θλίψη και συντριβή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», τονίσθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Βρούτσης για τον θάνατο του αστυνομικού: «Μία ακόμα απώλεια στον βωμό του χουλιγκανισμού»

Ο αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, «άφησε» την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί (27/12), έπειτα από τη «μάχη» που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή. Ο άτυχος αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ για το League Cup και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του άτυχου άνδρα, αποστέλλοντας μήνυμα κατά της βίας, με δράσεις «χωρίς καμία έκπτωση».

«Μία ακόμα τραγική απώλεια στον βωμό του χουλιγκανισμού που πλήττει την κοινωνία και δηλητηριάζει τον αθλητισμό. Ο θάνατος του ήρωα αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, μάς συγκλονίζει. Κορυφώνουμε τη μάχη ενάντια στη βία χωρίς καμία έκπτωση. Συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο κ. Βρούτσης στα κοινωνικά δίκτυα.


Πηγή