ΣΥΡΙΖΑ: Τα «κάλαντα» από τους «αντιφρονούντες» θα ακούσει από Δευτέρα ο Κασσελάκης

53

Οι επτά, οκτώ ημέρες που αρχικά προβλέπονταν πως θα απουσίαζε από την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν ενόχλησε τους κορυφαίους της Κουμουνδούρου

Δυσφορία, σχεδόν, για τα… πάντα φαίνεται πως επικρατεί ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ταυτίζονται απόλυτα με τα «θέλω» του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θεωρούν ότι η πολυήμερη απουσία του προέδρου στις ΗΠΑ και οι μονομερείς κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του κόμματος.

Οι επτά, οκτώ ημέρες που αρχικά προβλέπονταν πως θα απουσίαζε από την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν ενόχλησε τους κορυφαίους της Κουμουνδούρου. Ήταν δεδομένο ότι ο αρχηγός τους θα έπρεπε κάποια στιγμή να επισκεφτεί την οικογένεια του και οι διακοπές των Χριστουγέννων προσφέρονταν γι αυτό.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως ανέμεναν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να παρατείνει την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταβεί κατευθείαν από εκεί, στην Κωνσταντινούπολη, για τα Θεοφάνια, την Παρασκευή, σε μια τριήμερη επίσκεψη, μέσω τις οποίας θέλει να στείλει μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες – ανάμεσα στους οποίους και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Όπως και να έχει, η επιλογή αυτή έχει προκαλέσει αρκετές μουρμούρες ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν υπερβολή τη δεκαπενθήμερη απουσία του από την Ελλάδα. Πόσο δε μάλλον, όταν μπαίνουμε στη τελική ευθεία για μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, όπως είναι αυτή των ευρωεκλογών, η οποία θα κρίνει, εν πολλοίς, το μέλλον ολόκληρης της προοδευτικής παράταξης.

Αρχικά, υπήρξε «παγωμάρα» στην Κουμουνδούρου για την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, από την κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που κατέληξε ύστερα από πολυήμερη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Μάλιστα, η παρουσία εκεί των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, έκανε ακόμα πιο έντονη τη «δυσφορία» στα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν τον πρόεδρο του κόμματος τους να απουσιάζει από αυτή τη στιγμή.

Ένας ακόμα λόγος που υπάρχει ενόχληση στα υψηλά κλιμάκια, είναι το γεγονός ότι έχουν μείνει πολύ πίσω όλες οι πολιτικές δράσεις. Η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση γίνεται από τα κοινωνικά δίκτυα, την ώρα που οι προσυνεδριακές διαδικασίες προχωρούν με ρυθμούς «χελώνας».

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακύρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, για λόγους που δεν κρίθηκαν επαρκείς από αρκετά μέλη της.

Στο ίδιο «κάδρο» μπαίνουν και τα περιφερειακά συνέδρια που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι τα κεντρικά και τοπικά στελέχη δουλεύουν προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης τους, δεν έχουν καμία ενημέρωση από το προεδρικό περιβάλλον για το αν και πότε θα πραγματοποιηθούν.

Φαίνεται ότι πριν από το Συνέδριο του κόμματος, θα πραγματοποιηθούν ένα ή δύο και τα υπόλοιπα, στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι και καλό για την Κουμουνδούρου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει συγκεκριμένες προτάσεις ανά περιοχή, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Από εκεί και πέρα, ο σχηματισμός των Think Tanks προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ασχολείται προσωπικά με το θέμα και πως μελετάει ο ίδιος πολλά από τα καλά βιογραφικά που έχουν φτάσει στο κόμμα.


Πηγή