ΣΥΡΙΖΑ: O κακός χαμός αλά Σπετσιώτα

21

Αμηχανία και ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινή γνώμη, προκαλεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να τους προσκαλέσει σε τριήμερο εργασίας, στις Σπέτσες

Να διαχειριστεί επικοινωνιακά την εσωκομματική ένταση που έχει προκληθεί εξαιτίας του τριήμερου εργασίας, στο οποίο έχει προσκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που οι αντιδράσεις λαμβάνουν δημόσιο χαρακτήρα.

Αμηχανία και ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινή γνώμη, προκαλεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να τους προσκαλέσει σε τριήμερο εργασίας, στις Σπέτσες, καθώς θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση βρίσκεται μακριά από την ελληνική πολιτική παράδοση και προσομοιάζει περισσότερο σε πρακτικές πολυεθνικών εταιριών.

«Θα γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, οι τομεάρχες θα καταθέσουν τις προτάσεις του, οι οποίες θα κατατεθούν και στον προσυνεδριακό διάλογο», δήλωσε στο Action24, ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, υπερασπιζόμενοι και οι δύο την επιλογή του προέδρου τους.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να υποβαθμίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, αυτές, πλέον, λαμβάνουν δημόσιο χαρακτήρα, ακόμα και από βουλευτές που στηρίζουν τον κ.Κασσελάκη.

Η Έλενα Ακρίτα, που αντέδρασε έντονα και γραπτώς για το ύφος της επιστολής που έλαβαν οι βουλευτές του κόμματος, εξέθεσε τον προβληματισμό της για την επιλογή του μέρους, αλλά και για το αντικείμενο της συζήτησης.

«Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό;», αναρωτήθηκε η βουλευτής Επικρατείας, στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια στιγμή, αποσαφηνίζονται ορισμένα σημεία τα οποία προκαλούσαν απορίες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να δηλώνει ότι θα μείνουν σε ξενοδοχείο που θα πληρώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο σπίτι που διατηρεί στο νησί, ο πρόεδρος του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκεί που αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής αναμένεται να ασκήσουν κριτική κατά της ηγεσίας, που θα εκτείνεται από την πολυήμερη απουσία Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέχρι το δάνειο που χορήγησε στο κόμμα, αλλά και τη συνεδρίασης της Κ.Ο. στις Σπέτσες.


Πηγή