Μητσοτάκης: «Εξαιρετικές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ» – Μπλίνκεν: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα»

54

Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Αμερικανού ΥΠΕΞ από τα Χανιά

Τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, υποδέχτηκε στο σπίτι του στα Χανιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που υπήρξαν ποτέ, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον κύριο Μπλίνκεν.

Από τη δική του πλευρά, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι ευγνώμονες στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη και την συνεργασία σε καίρια ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και στη Γάζα.

«Είναι το καλύτερο μέρος, στη Σούδα, που συμβολίζει τη συνεργασία μας. Είναι χαρά που σας καλωσορίζω σε μια εποχή που οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι στο καλύτερό τους σημείο. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως η ειρήνη και η ασφάλεια θα επιστρέψουν σε αυτή την περιοχή», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα επαγγελματικά και προσωπικά και σημαίνει πολλά για μένα η υποδοχή στο σπίτι σας και σας ευχαριστώ πολύ. Έχω πολλούς Έλληνες φίλους στις ΗΠΑ που ξέρουν τι σημαίνει φιλοξενία. Συμφωνώ απόλυτα πως οι σχέσεις των δυο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Δεν θυμάμαι καμία άλλη εποχή που σχέσεις των δυο χωρών να ήταν σε αυτό το σημείο. Είμαστε ευγνώμονες και ενωμένοι. Είτε πρόκειται για την Ουκρανία, είτε την Γάζα, μας προσφέρει μεγάλη δύναμη και προοπτική για το μέλλον η συνεργασία σας. Σημαίνει πάρα πολλά η συνεργασία μαζί σας για τις ΗΠΑ».


Πηγή