Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση για τη Θεσσαλία – Άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες

21

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία, ζητά να ενημερωθεί για το ολιστικό σχέδιο ώστε να μη ζήσει η περιοχή άλλες καταστροφές

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλία και την αποκατάσταση των πληγέντων κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος προχώρησε σε on camera δήλωση.

Η δήλωση του κ.Χαρίτση

«Το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Θα είμαστε η φωνή τους.

Την περασμένη Τρίτη 2 Ιανουαρίου επισκέφτηκα την περιοχή της Θεσσαλίας και ενημερώθηκα από τους πλημμυροπαθείς για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως δεσμεύτηκα απέναντί τους, σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει σε δύο κρίσιμα ζητήματα.
Πρώτον, σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

Δεύτερον, ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον. Παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει. Και οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν αφεθεί αβοήθητοι να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Η Νέα Αριστερά θα είναι η φωνή τους στο Κοινοβούλιο. Τόσο για τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης όσο και με τις προτάσεις της για ένα βιώσιμο, κοινωνικό και παραγωγικό μέλλον της περιοχής τους.

Δείτε την on camera δήλωσή του


Πηγή