ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες από βουλευτές της Κουμουνδούρου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

21

Τρόπο να πιέσει την κυβέρνηση, που έχει να αντιμετωπίσει την ενόχληση των βουλευτών της, εξαιτίας του νομοσχεδίου για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, αναζητά η Κουμουνδούρου, με ορισμένα στελέχη της να εισηγούνται την καταψήφιση του, έτσι ώστε να προκαλέσουν πρόβλημα στον πρωθυπουργό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας του αυτό το θέμα. Μάλιστα, όταν οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα άφηνε στην άκρη την εν λόγω πρωτοβουλία, ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελλο, να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δική του πρόταση νόμου.

Όμως, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να προχωρήσει, εν τέλει σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο, όμως, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Το πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγκειται στο ότι αρκετοί συμπολιτευόμενοι βουλευτές δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Και γι αυτό και ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, που ενοχλεί τον πυρήνα σκέψης της συντηρητικής παράταξης, συνολικά.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί τις ψήφους της αντιπολίτευσης για να το περάσει. Και ειδικά τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τη στάση θα κρατήσει η Κουμουνδούρου κατά την ψηφοφορία, καθώς χαρακτηρίζει «ανεπαρκές» το κυβερνητικό σχέδιο.

«Δεν είναι τζάμπα η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε στο Action24, ο Νίκος Παππάς. Η δήλωση αυτή του κοινοβουλευτικούς εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα σκέψεις για το τι θα πράξουν στη Βουλή.

Και αυτό γιατί ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο να δημιουργήσουν πρόβλημα -και μάλιστα μείζον- στην κυβέρνηση, παρά να ψηφίσουν κάτι, για το οποίο το πολιτικό όφελος -όσο είναι αυτό- θα το λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, λένε, κινδυνεύουν να «μοιραστούν» με το κυβερνητικό στρατόπεδο τις μεγάλες αντιδράσεις που θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν.

Επίσης, δεν είναι όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντελώς υποστηρικτική με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Χθες, μιλώντας στον Real FM, η Αθηνά Λινού άφησε αιχμές για την πρόταση γάμου που κατέθεσε το κόμμα της, σημειώνοντας πως «δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας» που να συμβουλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε δηλώσει πως έχει ενστάσεις για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ζητώντας να παραμείνει ως έχει το νομικό πλαίσιο. Εκτός των δύο που έχουν εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες του, το Newsbomb.gr γνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμα βουλευτές που δεν θα ήθελαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πάντως, τα πολύπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι εν τέλει, το κόμμα τους θα πει «ναι» επί της αρχής στην κυβερνητική πρωτοβουλία. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα, στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Πηγή