Δ. Τρικκαίων: Δωρεάν ηλεκτροκίνητα οχήματα για τους πολίτες

777

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για αλλαγή στην κινητικότητα εντός πόλεων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN από σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2018 προσφέρει μέσω του Δήμου Τρικκαίων, 5 οχήματα για περιήγηση, βόλτα και καθημερινές απλές δουλειές στην πόλη!

Τα τρία οχήματα βρίσκονται στο Κέντρο Πληροφόρησης (InfoPoint) στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και τα άλλα δύο σύντομα στον Μύλο Ματσόπουλου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για τη συνέχιση των δράσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, για τον συνδυασμό των «πράσινων» μετακινήσεων με το πρόγραμμα «πράσινων» επενδύσεων (φωτισμός LED, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά συστήματα) που κατέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων, για την ανθρώπινη όψη των πόλεων.

Το πρόγραμμα ουσιαστικά στα Τρίκαλα θα καταγράφει (ανωνύμως) τη συμπεριφορά των οχημάτων, τον τρόπο κίνησης, την ταχύτητα, τη διάρκεια της μπαταρίας, τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία των συστημάτων κ.α.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2018 και τα οχήματα παρελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2018. Τον Απρίλιο του 2019, αφού το προσωπικό της e-trikala ΑΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, τα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων.

Πηγή