Σενετάκης: Στο υπουργείο Ανάπτυξης αντιλαμβανόμαστε την έρευνα σε ενιαίο χώρο

24

Επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μαξιμος Σενετάκης.

Ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίσκεψή του υπογράμμισε ότι: «Στο υπουργείο Ανάπτυξης αντιλαμβανόμαστε την έρευνα σε ενιαίο χώρο. Θέλουμε όλα τα ερευνητικά κέντρα να συνεργάζονται αρμονικά και συμπληρωματικά και να καταθέτουν το αποτέλεσμα της έρευνας για την δημιουργία καινοτομιών που θα ωφελούν το κοινωνικό σύνολο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού έχει ως εξής:

Η επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ήταν μια επιθυμία μηνών που ήρθε η ώρα να ικανοποιηθεί. Στο εμβληματικό κτίριο της Βασιλέως Γεωργίου διασώζεται ιστορία και ουσία επιστημονικής έρευνας στη χώρα και 65 χρόνια από την ίδρυση του, το ΕΙΕ παραμένει φιλόδοξο. Θέλει να παραμείνει διεθνές κέντρο αναφορά. Θέλει να σχεδιάζει στρατηγικές εφαρμογής της έρευνας για την κοινωνία. Θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία καινοτόμες λύσεις.

Υπό την καθοδήγηση του αξιόλογου προέδρου, Δημοσθένη Σαρηγιάννη είναι έτοιμο για για συνεργασία εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς η επιδίωξη του είναι η συνένωση δυνάμεων και ο συναγωνισμός και όχι ο ανταγωνισμός.

Έμεινα στο κτίριο του ΕΙΕ παραπάνω από δυο ώρες. Και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το επιστημονικό προσωπικό, τα εργαστήρια και την ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Να μου παρουσιάσουν πτυχές του ερευνητικού τους έργου και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης αντιλαμβανόμαστε την έρευνα σε ενιαίο χώρο. Θέλουμε όλα τα ερευνητικά κέντρα να συνεργάζονται αρμονικά και συμπληρωματικά και να καταθέτουν το αποτέλεσμα της έρευνας για την δημιουργία καινοτομιών που θα ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή και την ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος».


Πηγή