ΣΥΡΙΖΑ: «Θολό» τοπίο η κομματική πειθαρχία στη σκιά της σύγκρουσης Κασσελάκη – Πολάκη

48

Δεν ξεκαθάρισε ούτε σήμερα το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ρήγμα» στις σχέσεις Πολάκη – Κασσελάκη, παρά τις διαψεύσεις και τα τελεσίγραφα

Χωρίς τέλος η ασυνεννοησία και οι παλινωδίες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην εναρκτήρια ομιλία των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ουδείς κατάλαβε τι ισχύει τελικά με την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια, μετά την τριπλή κωλοτούμπα του τελευταίου 24ώρου.

Την ίδια ώρα, σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Στέφανου Κασσελάκη με Παύλο Πολάκη, εξαιτίας της αντίδρασης του Κρητικού πολιτικού, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή, αναφέροντας ότι «δεν μπορούν να πειστούν» για αυτό, ειδικά στα χωριά της επικράτειας…

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, έστειλε τελεσίγραφο στον Παύλο Πολάκη, καθώς σε μία αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί» όπως είπε.

Λίγο αργότερα, άρχισε να διακινείται η φήμη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Πολάκη του διεμήνυσε πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο θα διαγραφεί…κάτι που έσπευσαν αν διαψεύσουν λίγο αργότερα πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη.

Το βέρτιγκο της…κομματικής πειθαρχίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στο «Star», έσπευσε να προαναγγείλει ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν το γνωρίζει. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτή την τοποθέτηση – που από μόνη της προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλά κορυφαία στελέχη.

Συμπλήρωσε ότι θα επιβάλει κομματική πειθαρχεία στην ψηφοφορία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες στην Κουμουνδούρου.

Το συγκεκριμένο «αυτογκόλ» προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα, οι οποίες ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, με τον Διονύση Τεμπονέρα να το θεωρεί παντελώς ανούσιο.

«Άδειασμα» Κασσελάκη από Αυγέρη

Έτσι, η πρόθεση επιβολής κομματικής πειθαρχίας, φάνηκε πως πάει «περίπατο». Μάλιστα, η τοποθέτηση της Δώρας Αυγέρη στο «Mega», όπου ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί βουλευτής αν καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έδειχνε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε όπισθεν ολοταχώς για χάρη του Πολάκη.

«Εάν κάπου επιβάλλεται να υπάρχει κομματική πειθαρχία είναι στα σχέδια νόμου που φέρνει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καν το σχέδιο νόμου από τη Νέα Δημοκρατία ώστε να το αξιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μόνο δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες αναιρούνται από τον ίδιο και από κεντρικά του στελέχη και εμείς μιλάμε για κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν κάποιος δεν το ψηφίσει», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, μια νέα τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, έδειξε πως η κομματική πειθαρχία ισχύει κανονικά και πως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του, τον «άδειασε» κανονικότατα!

«Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, για να είναι απολύτως σαφής και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας των λεγομένων του, συμπλήρωσε πως θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον όποιου καταψηφίσει.


Πηγή