ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία στο όλο κόμμα για το ρήγμα Κασσελάκη-Πολάκη – Όλο το παρασκήνιο

43

ΣΥΡΙΖΑ: Πέραν της αρνητικής δημοσιότητας που κερδίζει για πολλοστή φορά το κόμμα τους, οι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου στέκονται στην άνεση με την οποία ο πρόεδρος του κόμματος «σέντραρε» τον πιο σημαντικό υποστηρικτή του, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκρουση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, ανεξάρτητα με το αν αυτά βρίσκονται κοντά στην ηγεσία ή αν είναι από εκείνα που ασκούν κριτική.

Πέραν της αρνητικής δημοσιότητας που κερδίζει για πολλοστή φορά το κόμμα τους, οι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου στέκονται στην άνεση με την οποία ο πρόεδρος του κόμματος «σέντραρε» τον πιο σημαντικό υποστηρικτή του, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Τον «σέντραρε» δημόσια

Ακόμα και αν κάποιος αποδεχθεί ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, και τον Στέφανο Κασσελάκη, ειδικά, το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είναι ταυτοτικό, η αντίδραση του προέδρου θεωρήθηκε από πολλά στελέχη του κόμματος δυσανάλογη των λεγομένων του Παύλου Πολάκη.

Γιατί, όπως εξηγούν, ο «αψύς» κρητικός εξέθεσε έναν προβληματισμό που είναι υπαρκτός και τον έχουν και άλλοι βουλευτές του κόμματος – ασχέτως αν δεν έχουν μιλήσει ανοιχτά για αυτόν. Επίσης, σημειώνουν ότι ο χανιώτης βουλευτής μίλησε ανοιχτά μέσα στα όργανα του κόμματος, όπως οφείλει να κάνει. «Δεν βγήκε στα κανάλια να κάνει σόου, στην Πολιτική Γραμματείας τοποθετήθηκε», είπε στο Newsbomb.gr, πρόσωπο που κάθε άλλο παρά τον συμπαθεί.

Αντίθετα, υπογραμμίζουν τα ίδια στελέχη, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να «χτυπήσει» δυο φορές τον Παύλο Πολάκη. Και όχι με τρόπο θεσμικό. Μία, το βράδυ της Παρασκευής, όταν του έστειλε μέσω τρίτου προσώπου το μήνυμα ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν δεν ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Και μια δεύτερη, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, σε ζωντανή πανελλαδική μετάδοση.

Δυο «περίεργες» μετακινήσεις

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων 48 ωρών, πηγές που έχουν γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών, αναφέρουν ότι λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, σημειώθηκαν δύο μετακινήσεις από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου -όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- που μπορεί να σχετίζονται με τα όσα έλαβαν χώρα χθες.

Όπως λένε, από τον 7ο όροφο αποχώρησαν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία στεγάζεται, πλέον, στον τρίτο όροφο, μαζί με το υπόλοιπο γραφείο Τύπου, αλλά και Μάρκος Χατζησάββας, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, που έδωσε μεγάλες «μάχες» για τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος.

Κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη που συνομιλούν τόσο με τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και με τον Παύλο Πολάκη, παραδέχονται ότι υπάρχει όντως ρήγμα ανάμεσα στους δύο άνδρες, ωστόσο, εκτιμούν ότι δεν είναι τόσο βαθύ, ώστε το «γυαλί» να μην μπορεί να κολλήσει ξανά.


Πηγή