Δένδιας για το νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: Να το δούμε πρώτα

21

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θύμισε ότι το 2015 είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, ωστόσο πουθενά από την απάντησή του δεν προκύπτει ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα με το νομοσχέδιο. 

Τις τελευταίες εβδομάδες το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών έχει προκαλέσει αναστάτωση – τόσο στην κοινωνία, όσο και στο πολιτικό τοπίο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας διαφωνεί με το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση έχει προκαλέσει και στο εσωτερικό των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία έχει δει μια σειρά από πρωτοκλασάτα της στελέχη να εκφράζουν ανοιχτά, όχι μόνο τις διαφωνίες τους αλλά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, βγαίνοντας ανοιχτά και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Δισχασμό έχει προκαλέσει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη να δημιουργεί πολεμικό κλίμα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί με διαγραφές και να στέλνει μήνυμα στον κρητικό βουλευτή.

Μάλιστα τις τελευταίες αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο άρχισαν να ακούγονται και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Και την ίδια ώρα στα μίντια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά γράφονται και ακούγονται. Με αρκετά από αυτά να μην έχουν και ιδιαίτερα επαφή με την πραγματικότητα.

Κάπου εκεί μπλέχτηκε και το όνομα του Νίκου Δένδια, με κάποιους να σπεύδουν να προβλέψουν ότι α ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Άμυνας στην «Καθημερινή».

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα περιμένει να το διαβάσει και ύστερα θα αποφασίσει. «Για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει (σ.σ. το νομοσχέδιο)» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Υπενθύμισε στην απάντησή του ότι «το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων», ωστόσο πουθενά από την απάντησή του δεν προκύπτει ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Ολόκληρη η απάντηση του Νίκου Δένδια:

Ερώτηση: Πώς σχολιάζετε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Και ποια είναι η προσωπική σας θέση;

Απάντηση: Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, η επιδίωξή του είναι να ωριμάσει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην κοινωνία, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο τότε άλλωστε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της κοινωνίας, όπως δεν πρέπει να αποτελέσει και αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει, όπως προανέφερα, η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Να σας υπενθυμίσω πάντως ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.


Πηγή