«Νέο αίμα» στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Κασσελάκης – Η αντίδραση Σπίρτζη για τη μονοθεματική ατζέντα

17

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν κύλησε όπως θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα άλμα προς τα εμπρός, προκειμένου να αφήσει πίσω του τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τον Παύλο Πολάκη, θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης τις επόμενες ημέρες, στρέφοντας την προσοχή του στο «νέο αίμα» που επιθυμεί να φέρει στην Κουμουνδούρου, τόσο για το think tank που ετοιμάζει όσο και για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η αλήθεια είναι ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν κύλησε όπως θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο λόγος ήταν η ένταση που προκλήθηκε με την πλευρά του «αψύ κρητικού», που την Παρασκευή, στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στα ορεινά του νόμου Χανίων.

Τα όσα ακολούθησαν μετά, με το μήνυμα που του έστειλε μέσω τρίτου προσώπου ο Στέφανος Κασσέλακης και η δημόσια, έμμεση επίθεση που του εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, μέχρι να φτάσουμε στη χείρα φιλίας που του έτεινε κατά τη δευτερολογία του στο όργανο, είναι απλά ιστορία. Τουλάχιστον, αυτό ελπίζουν τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ότι θα συμβεί…

Στο τραπέζι τα βιογραφικά

Από εκεί και πέρα, ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου, θέλει να κοιτάξει μπροστά. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να καταθέσει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, είναι καλές σε μια προσπάθεια για να απευθυνθεί προς κάποιους προοδευτικούς ψηφοφόρους, αλλά εκ του ασφαλούς, αφού δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το πραγματικό βάρος, όμως, ετοιμάζεται να ριχτεί αλλού. Πιο συγκεκριμένα, στην ανεύρεση νέων «ταλέντων», τα οποία θα μπορέσουν να προσφέρουν στο κόμμα και στον πρόεδρο του, «αέρα» ανανέωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις φορές τις τελευταίες 20 ημέρες, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, έχουν αναφέρει ότι ο τελευταίος μελετάει τα πολλά βιογραφικά που έχουν φτάσει στο isyriza, προκειμένου να στελεχώσουν τα think tanks που σχεδιάζει.

Μάλιστα, ο ίδιος, στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε πολίτης θέλει, μπορεί να αποστείλει βιογραφικό και να δηλώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής – με μοναδική προϋπόθεση να γίνει μέλος του κόμματος.

Αξιοποίηση των βιογραφικών

Θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί εκ των πολιτών που θα δείξουν διαθέσιμοι για το ευρωψηφοδέλτιο, θα επιλεχθούν για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα αναδείξει την τελική ευρωλίστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, οι πληροφορίες που προέρχονται κορυφαίες κομματικές πηγές, αναφέρουν ότι αρκετοί εξ αυτών θα αξιοποιηθούν και σε άλλες θέσεις. Ακόμα και στον κομματικό μηχανισμό, ακόμα και κοντά στον ίδιο τον πρόεδρο. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να φέρει «νέο αίμα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Σπίρτζη

Μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώθηκε τα τελευταία 24ώρα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Χρήστου Σπίρζη, με τον πρώην υπουργό να κρούει το κώδωνα του κινδύνου για την περεταίρω συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει η αγωνία, αν συνεχίσουμε έτσι, να αποσαρθρωθεί κ’ να συρρικνωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, παρατηρώντας πως «έχει επιλεγεί, στην ίδια γραμμή, τα μόνα ή τα κύρια ζητήματα που θέτουμε, να είναι τα ζητήματα των δικαιωμάτων και μάλιστα κατά την άποψη μου, άστοχα, με επιβολή κομματικής πειθαρχίας σε ανύπαρκτο σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη».

«Είναι νομίζω μόνο δική μου διαπίστωση, αλλά δεν ξεπερνάμε την δύσκολη φάση που διερχόμαστε ως κόμμα, αν ο κάθε πολίτης ακούει για το ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιο νόμου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για τις Σπέτσες, για την χρηματοδότηση του κόμματος από τον πρόεδρο», συμπλήρωσε.

Η συγκεκριένη παρέμβαση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ο Χρήστος Σπίρτζης έχει επιστρέψει δυναμικά στο κομματικό στερέωμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εκ των βασικών συμμετεχόντων στη διοργάνωση του Συνεδρίου.


Πηγή