ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχληση και αντιδράσεις για το “ύφος επιθεωρητή‘ Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή

22

Ο τρόπος που απευθύνθηκε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά από τα κομματικά στελέχη.

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ώρα και τα οποία οδήγησαν στη σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, παρά τη χείρα φιλίας που έτεινε ο πρώτος προς τον χανιώτη βουλευτή.

Ο τρόπος που απευθύνθηκε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα περί «κομματικής πειθαρχίας» στη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά από τα κομματικά στελέχη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε ανοιχτά για «αστοχία» του Στέφανου Κασσελάκη. «Καλά εντάξει… αυτά τα θέματα.. ήταν άστοχο αυτό που είπε ο πρόεδρος», σημείωσε ο πρώην υπουργός στο Open, που κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή επέκρινε τον πρόεδρο του κόμματος, για τη μονοθεματική ατζέντα που έχει επιβάλει με το εν λόγω σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης, στον Σκάι, σημείωσε πως «κάτι ήξερε ο πρόεδρος για να μιλήσει για πειθαρχία. Δεν σχολιάζω τι είπε η κ. Αυγέρη, με ενδιαφέρει τι λέει ο πρόεδρος». Τα παραπάνω λόγια, μπορούν να ερμηνευτούν ως προάγγελος και άλλων αντιδράσεων από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, αν και επιμένουν να υπενθυμίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης έχει υπογράψει όχι μία, αλλά δύο φορές πρόταση νόμου σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Σας θυμίζω ότι όλοι μας καταθέσαμε την πρόταση στο σχέδιο νόμου, φαντάζομαι και ο Παύλος Πολάκης. Άρα δεν μπορώ να αντιληφθώ από που προήλθε αυτή η κόντρα. Δεν νομίζω ότι υφίσταται», δήλωσε στον «Σκάι 100,3», ο βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Ο πρόεδρος είπε ότι όποιος εξ υμών έχει αντίρρηση, ας σηκωθεί τώρα να την πει, σε σχέση με ένα νομοσχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ούτε ένας δεν σηκώθηκε για να πει ότι έχει αντίρρηση», ήταν το σχόλιο του Πέτρου Παππά, στα «Παραπολιτικά 90,1».

Τα όσα έλαβαν χώρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έμειναν ασχολίαστα από την κυβερνητική πλευρά, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει «ακροδεξιό» τον βουλευτή Χανιών.

«Εγώ είχα προβλέψει ότι οι σχέσεις Πολάκη – Κασσελάκη θα περάσουν μεγάλη κρίση. Είναι αδύνατο να θέλει κάποιος να γίνει πρωθυπουργός και να έχει στο προσκήνιο τον Πολάκη. Δεν γίνεται. Το ύφος του Κασσελάκη δεν μου άρεσε. Έμοιαζε με παλιό επιθεωρητή σε σχολεία», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Υγείας, στο Avtion24.

Στη «σκιά» της σύγκρουσης Κασσελάκη-Πολάκη, η Κουμουνδούρου προετοιμάζεται για την τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις Σπέτσες. Το ερώτημα που τίθεται, είναι το πόσοι βουλευτές θα μεταβούν στο νησί του Αργοσαρωνικού και τι προφάσεις θα βρουν όσοι δεν σκοπεύουν να το πράξουν.


Πηγή