Ανδρουλάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Ο ορισμός του… ισαποστάκια

19

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο και σχολίασε το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση πολιτικού αρχηγού που – όπως και σε άλλα ζητήματα – είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα – Είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που δεν έχει πάρει καθαρή θέση υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Από τη μια μεριά ο κ. Ανδρουλάκης φοβάται να φωνάξει ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών και ταυτόχρονα αρνείται να το καταδικάσει. Τηρεί την γνωστή στάση του «ισαποστάκια» η οποία τον χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ. Αν και ο ίδιος πήγαινε στα Gay Pride και φωτογραφιζόταν, έδινε συνεντεύξεις σε περιοδικά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τηρεί ακόμα και τώρα μεσοβέζικη στάση αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, όχι γιατί διαφωνεί επί της ουσίας, αλλά γιατί δεν θέλει να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο άνθρωπος δηλαδή είναι σ’ έναν άλλο κόσμο και δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί επάξια τον ρόλο του… κρυφού υποστηρικτή των ΛΟΑΤΚΙ.

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, σε ένα κρεσέντο υπεκφυγής και υποκρισίας, δεν είπε καθαρά ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ότι είναι ένα ζήτημα που είναι πολλά χρόνια στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Προβάλει μια θολοκουλτούρα από την οποία δεν αντιλαμβάνεται κανείς ποια είναι η προσωπική του θέση.

«Θα δω το νομοσχέδιο και πώς διασφαλίζει τα συμφέροντα των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 αν και πρόσθεσε ότι δεν θα βάλει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Έχει βουίξει ο τόπος δηλαδή και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να δει τα επί μέρους άρθρα για να καταλάβει τι είναι οι γάμοι των γκέι και η τεκνοθεσία σε ομοφυλόφιλους. Απίστευτα πράγματα για έναν άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του εν δυνάμει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ακόμα και πρωθυπουργό.

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα είναι ψήφος κατά συνείδηση, χωρίς να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, οπότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να καθοριστεί η τελική «γραμμή» του κόμματος.

Μέχρι τότε, ο κ. Ανδρουλάκης έχει διαμηνύσει στους βουλευτές του να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις πυροδοτώντας το κλίμα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις. Τουλάχιστον 6-7 είναι οι βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες, ενώ στο θέμα της τεκνοθεσίας είναι αντίθετοι τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή