Eκλογές 2019: Ο Τσίπρας ποντάρει σε αφορολόγητο και 13η Σύνταξη

749

Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια με επαναφορά της 13ης Σύνταξης και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση – Ποιο είναι το σχέδιο του Τσίπρα για να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα

Το Newsbomb.gr είχε έγκαιρα ενημερώσει τους αναγνώστες του, ότι πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές, ενώ μέχρι τότε πιστεύει ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει πολιτικά δύο σημαντικά γεγονότα, τα οποία μεθοδικά παλεύει ποντάροντας στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ήδη το ένα απ’ αυτά το προανήγγειλε στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη: Τη μη μείωση του αφορολόγητου, που έχει ψηφιστεί προκειμένου να ισχύσει από 1.1.2020. Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει πράσινο φως από τους δανειστές.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το δεύτερο, το οποίο ακόμα δεν έχει τελειώσει ως προς την διαπραγμάτευσή του. Ωστόσο, όπως μας αναφέρουν στελέχη τα οποία είναι πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιτευχθεί.

Επενδύουν γι’ αυτό στην –όπως λένε- καλή πορεία της οικονομίας και στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν επιτευχθεί με τους θεσμούς. Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, με κάποιο τρόπο. Και μάλιστα όχι εφάπαξ, αλλά θεσμοθέτηση του μέτρου σε μόνιμη βάση.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εργάζεται πυρετωδώς και για ένα άλλο επίσης πολύ ευνοϊκό μέτρο, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες.

Αναφερόμαστε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του χώρου και –εφόσον επιτευχθεί- θα οδηγήσει σε μειώσεις τιμών. Ο Αλ. Τσίπρας πιστεύει ότι εφόσον τα παραπάνω τα καταφέρει, τότε μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να πάει στις εθνικές εκλογές κάτω από πολύ καλές συνθήκες.

Εθνικές εκλογές που –να σημειώσουμε- πράγματι τις προγραμματίζει για τον Οκτώβριο και μάλιστα έχει συζητηθεί στο περιβάλλον του η 20η Οκτωβρίου του 2019 ως πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησής τους.

Άλλωστε η επίτευξη των παραπάνω στόχων και η «απορρόφησή» τους απ’ το εκλογικό σώμα θέλει κάποιους μήνες προκειμένου να επιτευχθεί. Υπάρχει περίπτωση αλλαγής αυτής της στρατηγικής. Ναι, υπάρχει! Γι’ αυτό θα σας ενημερώσουμε προσεχώς…

Πηγή