Δημοτικές εκλογές 2019: «Μαλλιά -κουβάρια» στον μικρότερο Δήμο της Κρήτης, τη Γαύδο

739

Δημοτικές εκλογές 2019: Στην ακριτική Γαύδο, στον μικρότερο Δήμο της Κρήτης, το θώκο του οποίου διεκδικούν τρεις άνθρωποι, τα τελευταία 24ωρα απασχολεί τους υποψηφίους αλλά και τους ψηφοφόρους ένα ζήτημα το οποίο έχει «ταράξει τα νερά» της μικρής κοινωνίας.

Στο Δήμο με τους συνολικά 220 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, κατατέθηκαν ενστάσεις προς συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να εξαιρεθούν από τον εκλογικό κατάλογο της Γαύδου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού κ. Μανώλης Τσιγωνάκης κατέθεσε ένσταση σε 20 πολίτες της Γαύδου ώστε να μην ψηφίσουν εκεί. Από την πλευρά της, η δεύτερη υποψήφια κ. Λίλιαν Στεφανάκη κατέθεσε αντιρρήσεις προς αυτές τις ενστάσεις οι οποίες έχουν φτάσει στο Πρωτοδικείο.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με την κ. Στεφανάκη για το ζήτημα η οποία ξεκαθάρισε εν μέρει το τοπίο και περιέγραψε το τι συμβαίνει με τον εκλογικό κατάλογο, από τη δική της πλευρά.

Σύμφωνα με την ίδια, «πήγα στο δημαρχείο πριν από κάποιες μέρες και είδα έναν κατάλογο με 20 ονόματα τα οποία στηρίζουν τη δική μου υποψηφιότητα. Ο κ. Τσιριγωνάκης είχε κάνει ένταση προς αυτά τα πρόσωπα. Όμως δεν τίθεται θέμα για το αν είναι δημότες της Γαύδου ή όχι. Όλοι ζουν και δραστηριοποιούνται στο νησί. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για το σύζυγό μου, τα τρία μου παιδιά, τη μητέρα μου, τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Τζανιδάκη, μέλη της οικογένειάς του, όμως και άλλα πρόσωπα που επρόκειτο να ψηφίσουν εμένα».

Η κ. Στεφανάκη τονίζει πως αμέσως επικοινώνησε με δικηγόρο προκειμένου να μπορέσει να μάθει το λόγο αυτών των ενστάσεων και να λυθεί άμεσα το ζήτημα: «ο καθένας από αυτά τα 20 άτομα έκανε τις αντιρρήσεις του πάνω στην ένσταση, τις υπέβαλαν στη δήμαρχο πριν από δύο ημέρες και εκείνη με τη σειρά της τις μετέφερε στο Πρωτοδικείο. Από ‘κει και πέρα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.».

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η Δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου η οποία ανέφερε πως «εγώ είμαι αποδέκτης των ενστάσεων και των αντιρρήσεων. Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, έφτασαν σε εμένα και έχουν υποβληθεί στο Πρωτοδικείο».

Για ποιο λόγο υπεβλήθησαν οι ενστάσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο;

Για την απόφασή του να προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση και να κάνει ενστάσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων μίλησε στο neakriti.gr ο κ. Μανώλης Τσιγωνάκης. Όπως τονίζει ο ίδιος, «ο λόγος για τον οποίο προχώρησα στις εντάσεις, κάτι που μπορεί να κάνει και ένας πολίτης όχι απαραίτητα υποψήφιος, είναι διότι θεώρησα πως κάποιες μεταδημοτεύσεις που έγιναν και το τελευταίο διάστημα, αλλά και παλιότερα, δεν είναι νόμιμες.».

Μάλιστα, ο κ. Τσιγωνάκης αναφέρει ότι «σ’ αυτούς τους 20 υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τη Γαύδο ή έρχονται λίγες φορές στο νησί.».

Πάντως, παρά το ντόρο που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την όμορφη Γαύδο, ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει πως αρμόδιο για να πάρει τις αποφάσεις είναι το δικαστήριο, αν δεν δικαιωθεί όμως στο Πρωτοδικείο, ο κ. Τσιγωνάκης είναι πρόθυμος να συνεχίσει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019