Ευρωεκλογές 2019 – ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή

901

Ευρωεκλογές 2019: Ολοκληρώνεται η λίστα των υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές ενόψει της επίσημης παρουσίασης που θα γίνει την Δευτέρα 22 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση στην Αθηναΐδα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο Νίκος Τσούλιας και η Λίτσα Κουρουπάκη, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Bιογραφικό του Παναγιώτη Ιωακειμίδη

Ειδικός στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής. Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1990-2013). Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για ευρωπαϊκά θέματα (1996-2004). Πρεσβευτής / Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγγραφέας μεγάλου αριθμού βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και την Ελλάδα. Τακτικός αρθρογράφος των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ , BOOK JOURNAL για ευρωπαϊκά θέματα. Επικεφαλής ή μέλος του ΔΣ πολλών επιστημονικών οργανώσεων (ΕΚΕΜ, ΕΛΙΑΜΕΠ,ΟΠΕΚ, κ.α)
Φοίτησε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάντειο, LSE, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ. Αποφοίτησε από το νυκτερινό γυμνάσιο / λύκειο Νίκαιας ,Πειραιά , εργάσθηκε σε ναυπηγεία και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στη νεολαία Λαμπράκη. Γεννήθηκε στο χωριό Χίδηρα Λέσβου όπου τελείωσε και το δημοτικό σχολείο. Εργάζεται για την προστασία των ζώων και ιδιαίτερα της γάτας.

Βιογραφικό του Νίκου Τσούλια

Εκπαιδευτικός. Κατάγεται από την Αμαλιάδα. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην «Ειδική Αγωγή». Δίδαξε σε λύκεια του Ζωγράφου, του Περιστερίου, σε γυμνάσιο της Ηλείας και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ζωγράφου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηλείας (2004). Αρθρογράφησε στην «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988-1996). Διετέλεσε μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ., αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΑΣΚ Καθηγητών και Γραμματέας της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών. Εκλέχτηκε 4 φορές Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. (1996-2003). Συμμετείχε σε συνέδρια πανεπιστημίων, επιστημονικών ενώσεων, εκπαιδευτικών φορέων και σε διεθνή συνέδρια. Αρθρογραφεί σε έγκριτες εφημερίδες, σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Συνεργάζεται με έγκυρες εκπαιδευτικές, πολιτικές και λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Σε πρώτο πρόσωπο», «Παιδείας εγκώμιον».

Βιογραφικό της Λίτσας Κουρουπάκη

Γεννήθηκε στο Augsburg Γερμανίας, από γονείς μετανάστες τον Σταύρο Κουρουπάκη από τον Φουρνέ Χανίων και την Κων/να Μπέλλου από την Μανολιάσα Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση στα ελληνόφωνα σχολεία της Νυρεμβέργης και στη συνέχεια σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών στη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας. Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά. Εργάζεται ως ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ και ελεγκτής παροχών Υγείας του ΤΥΠΕΤ. Είναι έγγαμη με τον οδοντίατρο Γεώργιο-Δημήτριο Μπακούρο από τη Μεσσηνία και μητέρα δύο αγοριών, του Φώτη και του Κωνσταντίνου. Μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από το 1982 με διαρκή πολιτική κοινωνική δράση. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Διετέλεσε Βουλευτής Χανίων από τον Ιανουάριο του 2011-2012 και συμμετείχε στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και ‘Έρευνας και Τεχνολογίας. Είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή