Το «πρόβλημα Πολάκης» επιστρέφει – Με «ναι μεν, αλλά» απαντά η Κουμουνδούρου

18

Νέο «πονοκέφαλο» προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, που πήρε ξανά το «όπλο» του εναντίον μερίδας δημοσιογράφων και του γελοιογράφου της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποβάλει τις «κακές συνήθειες», που παραλίγο να τον θέσουν εκτός κόμματος, όταν και ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίστηκε με τις αναρτήσεις του.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, έγκειται στο ότι η Κουμουνδούρου, ναι μεν πήρε απόσταση από τα όσα έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο κρητικός βουλευτής, χωρίς ωστόσο να καταδικάσει τη συμπεριφορά του, προσφέροντας του επί της ουσίας, κάλυψη για ακόμα μια φορά.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά

Από το Newsbomb.gr έχουμε επανειλημμένως αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης έχει αδικηθεί κατά το παρελθόν από μερίδα του Τύπου, σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως, η «βεντέτα» που έχει ανοίξει με τους δημοσιογράφους -και όλως περιέργως, σπανιότατα με εκδότες και ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης- δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά του, από εκεί και μετά.

Μάλιστα, είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί εκείνος να «πορώνει» τους διαδικτυακούς θαυμαστές του, όμως, δημιουργεί αντικειμενικά μεγάλο πρόβλημα στο κόμμα του και στον -εκάστοτε- αρχηγό του. Η στάση αυτή τον έχει φέρει ένα βήμα πριν από την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2023, όταν και σε ανάρτησή του, μιλούσε για «βαθύ κράτος» και στοχοποιούσε δικαστές και δημοσιογράφους.

Τότε, παραδόξως, εκτός από τα στελέχη που βρίσκονταν κοντά του (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης κλπ), στο να μην εφαρμοστούν τα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του, είχαν συμβάλει και τα μέλη της πάλαι ποτέ «Ομπρέλας» (Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κλπ), που αργότερα εγκατέλειψαν την Κουμουνδούρου.

Παρά το γεγονός ότι για αρκετό καιρό σταμάτησε τις αναρτήσεις με τέτοιο περιεχόμενο, ο χανιώτης βουλευτής τις τελευταίες ημέρες, επανήλθε, δείχνοντας πως μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Διότι την ώρα που απομακρύνει τους κεντρώους -και τους αριστερούς- ψηφοφόρους με τη συμπεριφορά του, οι «πολακίστας» του διαδικτύου, τον δοξάζουν.

«Απασφάλισε» στις Σπέτσες

Παρά τις ανοησίες που γράφτηκαν από φιλικούς προς τη νέα ηγετική ομάδα, δημοσιολόγους, η συμπεριφορά των τεχνικών και των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στις Σπέτσες, για να καλύψουν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποδειγματική.

Έξω από την εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη, είχαν στηθεί οι τηλεοπτικές κάμερες για έναν και μόνο λόγο. Επειδή συνεδρίαζε ένα κομματικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δηλαδή, ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και όταν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου ή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη Βουλή.

Αν σε κάποιους δεν άρεσε η εικόνα, δεν φταίνε ούτε οι κάμερες, αλλά ούτε οι δημοσιογράφοι, παρά μόνον εκείνοι που είχαν την ιδέα να πάνε στις Σπέτσες και όσοι το αποδέχθηκαν.

Στο νησί του Αργοσαρωνικού, υπήρξαν πλην των πολιτικών συντακτών και δημοσιογράφοι από τον χώρο της ψυχαγωγίας. Οι ίδιοι, με τους οποίους ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει κατά περιόδους «τυχαίες» συναντήσεις και δηλώσεις και ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έτρεχαν από πίσω του, όταν διεκδικούσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτούς απευθύνθηκε με άκομψο τρόπο ο Παύλος Πολάκης, αποχωρώντας από τις Σπέτσες, λέγοντας τους ότι δεν είναι ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου αυτές που του έκαναν και ρωτούσε αν θα ήταν περήφανος γι αυτούς ο πατέρας τους – αντιγράφοντας τα όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιώργος Νταλάρας, τον όποιο είχε αποθεώσει νωρίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Επειδή, όμως, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα, αυτό που δεν λέει ο χανιώτης βουλευτής, είναι πως οι ίδιοι δημοσιογράφοι από την ψυχαγωγία, κατά την άφιξη του στις Σπέτσες, τον ρώτησαν τη γνώμη του για την πρόταση που είχε καταθέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, περί δημοψηφίσματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και ούτε σε αυτή, τη βαθιά πολιτική ερώτηση, δέχθηκε να απαντήσει…

«Πονοκέφαλος» στον ΣΥΡΙΖΑ

Αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενοχλήθηκαν από τη συμπεριφορά και τα γραφόμενα του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν ότι εξακολουθεί να κάνει την ίδια «ζημιά» στο κόμμα, όπως την έκανε και επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, η Κουμουνδούρου, παρά τις αποστάσεις που έλαβε από τον βουλευτής της, δεν έδειξε διατεθειμένη να του «τρίξει τα δόντια», κάτι που σημαίνει ότι τον καλύπτει πλήρως.


Πηγή