ΣΥΡΙΖΑ: Οι «κασσελίστας» ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους – Στοχοποιούν το περιβάλλον Πολάκη

21

«Αποδιοπομπαίους τράγους» για να δικαιολογήσουν τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» και την πιθανότητα ενός ποσοστού που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, φαίνεται πως αναζητά το «παρασύστημα» που στριμώχνεται στην «αυλή» του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε πρώτη φάση, αυτό το εξωκομματικό κέντρο στοχεύει τον Παύλο Πολάκη και το περιβάλλον του που βρίσκεται στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να προστατέψει τον πρόεδρο του κόμματος από τις συνέπιες μιας πιθανής εκλογικής συντριβής.

Οι «κασσελίστας» πήραν το διαδικτυακό «όπλο» τους

Δεν είναι κρυφό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ορκισμένους οπαδούς που δραστηριοποιούνται είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι απουσιάζουν από κάθε μαζικό κίνημα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αυτό το σύστημα έδωσε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα στην πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση, αναλαμβάνοντας όχι μόνο την υποστήριξη και υπεράσπιση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το να λασπολογούν εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, αρχικά, και στη συνέχεια εναντίον όποιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του αρχηγού τους.

Και αν κάποιοι πίστευαν ότι οι «κασσελίστας» μετά τη διπλή διάσπαση θα ηρεμούσαν, απλά διαψεύστηκαν. Μια βόλτα στους λογαριασμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα, όσων, δηλαδή, τολμούν να πουν ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός», αλλά «στραβά αρμενίζει το πλοίο», θα πείσει και τον πλέον καλόπιστο για τον σκοπό της δράσης τους.

Στο «στόχαστρο» Πολάκης και σία

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οριακά διψήφιο, οι διαδικτυακοί «φίλοι» του Στέφανου Κασσελάκη, αναζητούν τους «αποδιοπομπαίους τράγους» στους οποίους θα χρεώσουν την αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την Κουμουνδούρου.

Και αφού πρώτα μπήκαν στο «στόχαστρο» τους οι «εσωτερικοί εχθροί», οι «υπονομευτές», όπως τους ονόμαζαν, τώρα ήρθε η ώρα να «σημαδέψουν» και τους «φίλους» του προέδρου. Και όχι όποιους και όποιους, αλλά εκείνους που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή για να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω Δουδωνή, Μάντζο, Χριστοδουλάκη, Χρηστίδη στο ΠΑΣΟΚ και σκέφτομαι: ΕΝΑ νέο στέλεχος δεν έχει βρει ο Κασσελάκης εδώ και 4 μήνες; Με την Αυγέρη, την Τζάκρη και τα “λυξόνταρμα” δεν πας πουθενά πια. Ή μάλλον πας: Βουρ για την 3η θέση. Θλίψη να καίγεται έτσι ένας νέος άνθρωπος», έγραψε στο twitter ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, δημοσιεύματα του πρόσφατου παρελθόντος τον έχουν αναφέρει ως «συνομιλητή», «μυστικοσύμβουλο» και «εξωκομματικό συνεργάτη» του προέδρου τη ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να επιχειρεί μέσω διαρροών, να πείσει ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν.

Όπως και να έχει, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβαση του, ο γνωστός στιχουργός χτυπάει απευθείας πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Παύλου Πολάκη – αλλά και προφανώς τον ίδιο τον χανιώτη βουλευτή, αφού χρησιμοποιεί τη λέξη «λυξόνταρμα», με την οποία είχε «στολίσει» ο τελευταίος τον γελοιογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή.

Επίκειται «ανασχηματισμός»

Όπως έγκαιρα έχει γράψει το Newsbomb.gr, στην Κουμουνδούρου επίκειται άμεσα ένας «μίνι ανασχηματισμός», καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλάξουν πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις-«κλειδιά».

Μάλιστα, αρκετοί μέσα στο κόμμα εκτιμούν ότι θα προωθηθούν στην ηγεσία νέοι άνθρωποι, που θα προέρχονται από τα βιογραφικά που εστάλησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στελέχωση των thin tanks, που σύντομα θα παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης.


Πηγή