Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τα δημόσια πανεπιστήμια – Τι είπε για τις καταλήψεις και τα ιδιωτικά ΑΕΙ

41

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι η εικόνα τους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. «Έχουν ευθύνη για τις καταλήψεις οι πρυτάνεις», συμπλήρωσε. «Ξέρουμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τις καταλήψεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Αναφέρθηκε όμως και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τονίζοντας: «Πρέπει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους πρυτάνεις. Πρέπει να προχωρήσουμε στην εξ αποστάσεως εξέταση στα πανεπιστήμια λόγω των καταλήψεων».

«Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», τόνισε κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλουμε τα πανεπιστήμια να έχουν τον πρώτο λόγο», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζονται ελκυστικά τμήματα και πολύ καλούς καθηγητές. «Δεν βλέπω πια τις αντιστάσεις που υπήρχαν πριν από κάποια χρόνια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ερώτημα τι σημαίνει μη κερδοσκοπικά μη κρατικά ποιο φαντάζεται ότι θα έρθει, είπε: «Γιατί να μην έρθει το Harvard; Γιατί να μην πάνε στην Ελλάδα να φτιάξουν ένα παράρτημα; Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνουν…».


Πηγή