«Ρήγμα» στις σχέσεις Κασσελάκη-Πολάκη: Από τα ομόφυλα ζευγάρια, στην αγορά των F35

24

Η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο ορκισμένους συμμάχους, σημειώθηκε με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πολλά «σύννεφα» φαίνεται να έχουν μαζευτεί πάνω από τους Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη, καθώς τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, οι δύο άνδρες έχουν έρθει πολλές φορές σε δημόσια αντιπαράθεση, για πολλά θέματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους.

Ομόφυλα ζευγάρια

Η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο ορκισμένους συμμάχους, σημειώθηκε με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Star, είχε δηλώσει ότι θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του κόμματος για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Λίγες ώρες αργότερα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο χανιώτης βουλευτής είχε σημειώσει ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο σε χωριά με πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, το ίδιο βράδυ φρόντισε μέσω τρίτου προσώπου, να του καταστήσει σαφές πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, τότε θα υπάρξουν συνέπειες. Όμως, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθώς την επομένη, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «η Αριστερά στα βουνά δεν κρύβεται, πολεμάει», σε μια φράση με την οποία «φωτογράφισε» δημόσια τον Παύλο Πολάκη – παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί στα όργανα και όχι σε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης.

Πάντως, στο κλείσιμο των εργασιών, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα βήμα για να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο, σημειώνοντας πως «εγώ αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σπέτσες και δημοσιογράφοι

Ένα ακόμα περιστατικό που έδειξε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στους δύο άνδρες, είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της περίφημης «συνεδρίασης των Σπετσών». Ο κρητικός βουλευτής, τοποθετήθηκε με τον θεσμικό ρόλο του συντονιστή των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας – αποσπώντας, μάλιστα, κολακευτικά σχόλια.

Όμως, δεν έμειναν ασχολίαστα δύο πράγματα. Πρώτον, ότι έμεινε στο νησί του Αργοσαρωνικού για μόλις 24 ώρες. Και δεύτερον, ότι επιτέθηκε κατά των δημοσιογράφων που κάλυψαν τη συνεδρίαση -έστω και αν επρόκειτο για τους συναδέλφους του ψυχαγωγικού τομέα- την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω της Δώρας Αυγέρη και της Θεοδώρας Τζάκρη, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Τύπου για την παρουσία τους στις Σπέτσες.

«Άδειασμα» από το κόμμα

Έναν ακόμα «πονοκέφαλο» προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσφατα, ο Παύλος Πολάκης, που πήρε ξανά το «όπλο» του εναντίον του γελοιογράφου της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποβάλει τις «κακές συνήθειες», που παραλίγο να τον θέσουν εκτός κόμματος, όταν και ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίστηκε με τις αναρτήσεις του.

Η Κουμουνδούρου, ναι μεν πήρε απόσταση από τα όσα έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο κρητικός βουλευτής, χωρίς ωστόσο να καταδικάσει τη συμπεριφορά του, προσφέροντας του επί της ουσίας, κάλυψη για ακόμα μια φορά. Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πολάκης ενοχλήθηκε από την ανακοίνωση του κόμματος του.

Κατά των F35

Την ώρα που η Κουμουνδούρου αποφεύγει να πάρει θέση για το νέο, γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F35, το οποίο αν υλοποιηθεί στην πλήρη έκταση του, μπορεί το κόστος του να αγγίξει ακόμα και τα 8.2 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και μάλιστα, με αρνητική διάθεση.

Με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ η κατά της συγκεκριμένης αγοράς, διά της ατόπου απαγωγής, από τη στιγμή που υπερψήφισε στη Βουλή της αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμφωνεί – ασχέτως των όσων χαμηλοφώνως θέτει περί απαιτήσεως των Γενικών Επιτελείων.

Φαίνεται, όμως, ότι με τη «θολή» κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου, δεν πολυσυμφωνεί ο Παύλος Πολάκης, καθώς με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, στρέφεται ενάντια στην αγορά των F35, έστω και με έμμεσο τρόπο.

«Που πήγαν τα παραπάνω κρεββατια ΜΕΘ που διαφήμιζε η ΝΔ την εποχή της πανδημιας;;; (Από τη δωρεά Νιάρχου λέω γιατί σιγά μην δίνατε λεφτά εσείς) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ;;; Θα χορτάσουμε με υπερτιμολογημένα F-35 όμως….», ανέφερε ο χανιώτης βουλευτής.

Στα παραπάνω θα μπορούσε να προστεθεί και η ονομαστική αναφορά σε επιχειρηματίες στον κλάδο των πετρελαιοειδών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Παύλος Πολάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ιόνιαν», στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Πάτρα. Πάντως, είναι σαφές ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι «παγωμένες»


Πηγή