ΣΥΡΙΖΑ: Σε κλίμα εσωστρέφειας συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Τα «καρφιά» Παππά σε Κασσελάκη

38

Τα «καυστικά» σχόλια του πρώην υπουργού φαίνεται πως βρίσκουν σύμφωνα πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου

Νέο «πονοκέφαλο» στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν τα «καρφιά» που επιφύλαξε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου αναμένονται να υπάρξουν επικρίσεις για την πορεία του κόμματος.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε δημόσια ότι το κόμμα τους δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδεύομαστε (…) Το ζήτημα είναι αν είσαι αξιόπιστος πολιτικά, αν δίνεις την εικόνα και έχεις και την ουσία πολιτικής ισχύος, που να προβάλλεται στο άμεσο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Το προβληματικό, ωστόσο, για την ηγεσία, είναι το ότι με τα καυστικά σχόλια του πρώην υπουργού, φαίνεται ότι συμφωνούν και πολλά άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, αλλά και βουλευτές, που αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα φάση, το κόμμα τους αδυνατεί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο.

Η καθυστερημένη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και η απουσία του από τις φοιτητικές αντιδράσεις, έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο εσωτερικό του κόμματος.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς την αδυναμία της ηγεσίας να καθοδηγήσει το κόμμα στην καθημερινότητα του, έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις παραγωγής πολιτικής, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση το κλίμα έχει επιβαρυνθεί αρκετά.

Αμηχανία στην Κουμουνδούρου προκαλεί και η ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Αλέξης Χαρίτσης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μένει εκτός κάδρου σε αυτή τη σημαντική ιστορία.

Όλα αυτά θα συζητηθούν σήμερα, στις 17.00, στην Πολιτική Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της, η ηγετική ομάδα επιχειρεί να απαντήσει στα σφοδρά εσωκομματικά πυρά που δέχεται, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του την εσωστρέφεια και προχωράει με αισιοδοξία στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.


Πηγή