Αλέξης Χαρίτσης: «Δίκαιες οι κινητοποιήσεις των αγροτών, κίνδυνος διάλυσης της παραγωγής»

17

Νέα κριτική του Αλέξη Χαρίτση στην κυβερνητική αγροτική πολιτική 

Μετά την χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς», Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε σήμερα επικρίνοντας την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

«Οι δίκαιες κινητοποιήσεις των αγροτών αναδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: Τον κίνδυνο διάλυσης της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας», τόνισε στο περιθώριο της επίσκεψής του στην έκθεση Agrotica στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία πρέπει να παράγει. Είναι μία χώρα, η οποία πρέπει πρώτη να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Χθες, η Νέα Αριστερά έφερε στη Βουλή τον πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μας σχετικά με τις καταστροφές στη Θεσσαλία και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει ανακοινώνοντας μέτρα, τα οποία είναι απολύτως ανεπαρκή για το μέγεθος του προβλήματος».

«Θέλει – οφείλω να επισημάνω – και πολιτικό θράσος να ανακοινώνεις νέες αποζημιώσεις, την ώρα που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις από τον Ιανό πριν από 3,5 χρόνια, να ανακοινώνεις ως μέτρο ενίσχυσης την καταβολή κοινοτικών αποζημιώσεων, που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται η χώρα μας και δίνει κάθε χρόνο», ανέφερε επιπλέον ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε: «Θέλει, όμως, και πολιτικό θράσος να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα, διότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, λόγω των περιβαλλοντικών της προβλέψεων. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο και η πραγματικότητα διαφορετική».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» παρουσίασε, τέλος, τις προτάσεις του κόμματός του για τον αγροτικό κόσμο και την ελληνική αγροτική παραγωγή. Οι προτάσεις αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής για το πετρέλαιο, για το ρεύμα και για τη στήριξη των αγροτών απέναντι στα καρτέλ.


Πηγή