Στόχος η πρωτιά και το 30% για τη ΝΔ στη Β’ Πειραιά

770

Σίγουρη θεωρούν στην Πειραιώς την πρωτιά του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκοπουλου στη Β’ Πειραιά βασιζόμενοι στο κλίμα που υπάρχει στην περιοχή αλλά και σε έρευνες. Ο αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος εκτός της καθημερινής του παρουσίας στην τηλεόραση με ψύχραιμο αλλά ταυτόχρονα και κομματικό λόγο, έχει δουλέψει πολύ στην περιφέρεια και θεωρείται το λογικό φαβορί.

Αν και το κομματικό δυναμικό εξακολουθεί να πιστεύει στη δύναμη του Γιάννη Τραγάκη, η αλήθεια είναι πως η συρρίκνωση της ΝΔ τοπικά σε 18,6% και η αναμενόμενη προσέλκυση κι άλλων ψηφοφόρων που δεν ελκύονται από τους μεγάλους σε ηλικία ή τους παραδοσιακούς πολιτικούς, αποτελεί δεξαμενή για τον τηλεοπτικό υποψήφιο με τις προσωπικές σχέσεις στην ηγεσία του κόμματος. Δεν είναι τυχαίες οι συμμαχίες του Δημήτρη Μαρκοπουλου και με κόσμο του κέντρου ή της κεντροαριστεράς στην περιοχή με στόχο την τόνωση της ΝΔ στην περιφέρεια.

Με στενές σχέσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Αχ. Καραμανλή ο δημοσιογράφος επιδιώκει η ΝΔ να φθάσει στη Β’ Πειραιά το 30%. Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και οι επιλογές νέων στελεχών μακριά από τον στενό κομματικό πυρήνα, όπως ο δικηγόρος Ανδρέα Παλευρατζής και η επιχειρηματίας της ναυτιλίας Αλεξάνδρα Γκανα που κινούνται δυναμικά κι ακούγονται εσχάτως, ενώ και ο Γιώργος Βρεττάκος της ΟΝΝΕΔ αναμένεται να εγγράψει θετική παρουσία στην πρώτη του προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, πολύ δραστήρια παρουσία στις γετονιές της Β’ Πειραιά έχει και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Τσιλιγκίρη θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Πειραιά, διεκδικώντας την είσοδό της στη Βουλή.

Πηγή: portnet.gr