Αλεξάνδρα Γκανά – Υποψήφια Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

785
Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Γκανά….κάποιοι φίλοι με φωνάζουν Αλέκα 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Πέραμα, μια πόλη που με έμαθε να ξεχωρίζω από μακρυά τους ανθρώπους που κοπιάζουν, αγωνίζονται και προσπαθούν. Να σέβομαι τους μικρούς ήρωες της μεγάλης καθημερινότητας και να εκτιμώ τον αγώνα τους.
Με τέτοιον αγώνα μεγάλωσα και εγώ…δύσκολο και κουραστικό από ανθρώπους που μόχθησαν για ό,τι καποιοι άλλοι θεώρησαν δεδομένο. Και με τέτοια ιδανικά και αρχές φρόντισαν να ποτίσουν την ψυχή και το μυαλό μου.
Λίγο πριν γίνω 18 έφυγα για Αγγλία με σκοπό να γυρίσω πίσω με όσα περισσότερα εφόδια μπορούσα. Εκτός από τα πτυχία και τους μεταπτυχιακούς τίτλους κέρδισα το σπουδαιότερο: όταν ο Θεός μας χαρίζει υγεία μπορούμε να καταφέρουμε όλα όσα ονειρευόμαστε!!
Μετά από έξι χρόνια στην Αγγλία που εκτός από φοιτήτρια υπήρξα και εργαζόμενη, γύρισα με σκοπό να ξεκινήσω την ενήλικη ζωή μου επιλέγοντας να ζω και πάλι στην πόλη μας, σε μια περιοχή που η προσπάθεια και ο αγώνας είναι καθημερινός αλλά και που το ‘φιλότιμο’ και η ‘μπέσα’ έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Με αυτή την προσπάθεια και το ήθος αγωνίζομαι και εγώ καθημερινά….να προσφέρω στους γύρω μου αλλά και στον εαυτό μου την ικανοποίηση ότι μπορώ και εγώ να βάλω ένα μικρό λιθαράκι για το καλύτερο και όχι να ΄λιμνάσω ‘ στην απραγία και την αδιαφορία της όποιας προσωπικής εξασφάλισης.
Θέλουμε κοινωνίες που εμείς και τα παιδιά μας θα ζούμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια θεωρώντας δεδομένο ότι τα δικαιώματα μας διασφαλίζονται και οι προσπάθειες όλων μας να οδηγούν σε μια δυνατή θέση στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το δυνατό καλωσόρισμα!! 
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό αλλά πολίτη με τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια άγχη που έχουμε όλοι , αλλά και την διάθεση να συνεισφέρω στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων, αποφεύγοντας λάθη και κακοτοπιές του παρελθόντος, και στοχεύοντας σε μια κοινωνία που σίγουρα όλοι ονειρευόμαστε.
Χρόνια πολλά,με ΥΓΕΙΑ!!! Καλή φώτιση σε όλους μας!