Στέφανος Κασσελάκης: Τον Απρίλιο στήνει εσωκομματικές κάλπες για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

26

Εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα υποβάλλονται τα βιογραφικά των ενδιαφερόμενων προσώπων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του 2024

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι μέσα στην Κουμουνδούρου και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, υπάρχουν αντιρρήσεις για το εν λόγω σχέδιο.

Κάλπες τον Απρίλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα όπου θα υποβάλλονται τα βιογραφικά των ενδιαφερόμενων. Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν μέσα στον Απρίλιο, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα προκύψουν, να έχουν μπροστά τους σχεδόν δύο μήνες για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στην πραγματικότητα, βιογραφικό θα μπορεί να υποβάλλει όποιος το επιθυμεί. Υπάρχει μία και μόνο απαραίτητη προϋπόθεση. Να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είχε υπογραμμίσει ως αναγκαιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν τις γιορτές, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με δημοσιογράφους, σημειώνοντας τότε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το κόμμα με το οποίο θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Μόνο κομματικά μέλη

Δεν έχει σημασία αν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δεκαετίες ή αν θα γίνουν την παραμονή της ημέρας που θα καταθέσουν το ενδιαφέρον τους. Σημασία έχει να γίνουν. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι στο ψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου δεν θα υπάρχουν συνεργαζόμενες προσωπικότητες με ευρύτερη επιρροή στον προοδευτικό κόσμο – κάτι που προφανώς θα αποτελέσει μειονέκτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από εκεί και πέρα, θα σχηματιστεί μια επιτροπή η οποία και θα αξιολογήσει τα βιογραφικά που θα σταλούν, για να καταλήξει σε μια τελική λίστα η οποία και θα τεθεί στην κρίση των μελών του κόμματος. Όπως σημειώνουν πηγές που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία, τα κριτήρια δεν θα είναι μόνο το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου, αλλά και το πολιτικό του στίγμα.

Αντιδράσεις

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη ξενίζει σε πολλά κορυφαία στελέχη του κόμματος. Όντως υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η πραγματικότητα είναι πως αυτό ισχύει για εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό, όπως θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Εκεί πατάνε όσοι αντιδρούν στην ιδέα του προέδρου του κόμματος και αυτό αναμένεται να θέσουν και στο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο τέλος του Μήνα.


Πηγή