Τεμπονέρας: Να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή των προοδευτικών δυνάμεων για τα μεγάλα προβλήματα

17

Ο κ. Τεμπονέρας επέμεινε με έμφαση πως πρέπει «να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ωστε να συμβάλει σ αυτή τη προσπάθεια

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο Θεσσαλονικης» και στον Δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά το μελος του ΠΓ Συριζα ΠΣ Διονύσης Τεμπονερας.

Αφορμή στάθηκε η πολιτική εκδήλωση που οργανώνουν σήμερα Ομάδες Μελών της ανατολικής θεσσαλονικης, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ και ωρα 7μμ, με ομιλητές τον τομεάρχη ανάπτυξης βουλευτή, Χρήστο Γιαννούλη και τον Διονύση Τεμπονέρα εργατολόγο.

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ Τεμπονερας απάντησε με καθαρό λόγο σε όλα τα επίκαιρα θέματα, τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, την κοινωνική πλέον αναγκη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -που όπως δήλωσε είναι το σπίτι του- να ανταποκριθει στις διεργασιες βασης για τη συγκρότηση ενός μετώπου δημοκρατιας που θα στοχεύει στην αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διχάζουν.

Ακόμη, ο κ. Τεμπονέρας διευκρίνισε με σαφή τρόπο πως το ζητούμενο αφορά την συμπόρευση για λυσεις στα κοινωνικά προβλήματα και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά πρόταση για «συγκολλήσεις» κομμάτων. Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία, παρά τις επαμφοτεριζουσες στάσεις κομματικών ηγεσιών, τόνισε. Και αυτό απαιτεί πρωτοβουλιες βασης σύνθεσης και υπέρβασης

Στην ίδια συζήτηση, ο κ. Τεμπονέρας επέμεινε με έμφαση πως πρέπει «να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ωστε να συμβάλει σ αυτή τη προσπάθεια. Η Ιστορία της αριστεράς έχει μια μακρά πορεία διασπάσεων και συνθέσεων. Είναι στο DNA, όμως να προχωρα σε ευρύτερες διεργασιες σύνθεσης που διαμορφωνουν πολιτική και προγραμματική ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας το κατόρθωσε οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικη τροχιά με εναλλακτικό προγραμμα. Αυτό πρέπει να γινει και τώρα.

Όσον αφορά την προσφατη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε πως «σέβομαι και εκτιμώ τον Πρόεδρο . Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα για όλα τα προβλήματα στην Ευρώπη και τη Χώρα. Χρειάζομαι πάντα την συμβολή του και την εμπειρία του».

Στη συζήτηση, τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν κύρια αυτόν τον καιρό την κοινωνία, οπως είναι μεταξύ των άλλων η Παιδεία, το αγροτικό, το ζήτημα των παραγκωνισμών των περιφερειών και της αυτοδιοίκησης, χαιρετίζοντας το γεγονος ότι η διοργάνωση κοινών εκδηλωσεων του προοδευτικού χώρου βρίσκει και αλλους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες . Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην κοινή εκδήλωση που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα αριστερά για θέματα αυτοδιοικησης .

Να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή

«Είναι κρίσιμο», κατέληξε, «να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή των προοδευτικών δυνάμεων για τα μεγάλα προβλήματα. Σ’ αυτή τη προσπάθεια χωρίς ιδιοτέλεια -οπως το έχω αποδείξει – με καταλύτη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμβάλω. Είναι η όρων της διαμόρφωσης μεγαλης κοινωνικης πλειοψηφίας σε προοδευτικη κατεύθυνση».


Πηγή