Από τα μπλόκα, στα τσιπουράδικα – Το θεσσαλικό τριήμερο του Κασσελάκη

39

«Φορτωμένο» το τριήμερο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βουλιάζει δημοσκοπικά

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στον θεσσαλικό κάμπο, το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα από τα αγροτικά μπλόκα και θα καταλήξει την Κυριακή στα τσιπουράδικα του Βόλου, έχει μπροστά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το Σάββατο, άλλωστε, στη Λάρισα θα διεξαχθεί το 2ο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει πολλά για να ξεκολλήσει από τη ζώνη του 10% στις δημοσκοπήσεις.

Η Θεσσαλία της ανατροπής

Η κακοκαιρία «Ντάνιελ», άφησε βαθιές πληγές στη Θεσσαλία, οι οποίες ακόμα δεν έχουν επουλωθεί. Από τα χωριά του Πηλίου και τον Βόλο, μέχρι τη Λάρισα και την Καρδίτσα, η καταστροφή ήταν πρωτόγνωρη.

Τα όσα συνέβησαν και η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο να επιτευχθεί η μεγάλη ανατροπή στις περιφερειακές εκλογές, εκεί που ο Δημήτρης Κουρέτας –ο οποίος υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- κατάφερε να νικήσει στον δεύτερο γύρο το απόλυτο φαβορί και πρώην περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Επομένως, στη Λάρισα, όπου και θα διεξαχθεί το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα αισθάνεται ότι βρίσκεται «εντός έδρας» – έστω και αν η Κουμουνδούρου έχασε τον δήμο της πόλης.

Στα μπλόκα και στα Τρίκαλα

Πλέον, αυτό που ζητάει ολόκληρη η περιοχή είναι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που την ταλαιπωρούν ακόμα. Και τέτοιες φιλοδοξεί να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες της Θεσσαλίας. Άλλωστε και οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνδέονται -σε μεγάλο βαθμό- και με τις πρόσφατες καταστροφές.

Και το μπλόκα του Ε65, εκεί όπου βρίσκονται οι αγρότες της Καρδίτσας, θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες σε μπλόκο, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Ημαθία.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφτεί την κοινότητα Κεραμίδι, στον δήμο Φαρκαδόνας, το οποίο είχε κυριολεκτικά βρεθεί κάτω από το νερό κατά από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», όπου και θα παραστεί στον εσπερινό την παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η συνύπαρξη του με τον μητροπολίτη Τρίκκης, Χρυσόστομο, που έχει εκφράσει με σφοδρότητα τις αντιρρήσεις του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το απόγευμα θα περιοδεύσει στην πόλη των Τρικάλων, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Περιφερειακό Συνέδριο και τσίπουρα

Το Σάββατο, η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Λάρισα. Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, με το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει τη διαδικασία ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες στον δρόμο προς το 4ο Συνέδριό του, προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της ελληνικής υπαίθρου και στις κυβερνητικές πολιτικές που τα προκαλούν.

Η θεσσαλική «εκστρατεία» του Στέφανου Κασσελάκη, δεν ολοκληρώνεται εκεί, αλλά θα συνεχιστεί και την Κυριακή, στον Βόλο, με την τοπική οργάνωση να ετοιμάζει μετά την καθιερωμένη περιοδεία, τραπέζι στον πρόεδρο του κόμματος, στα φημισμένα τσιπουράδικα της Νέας Ιωνίας.


Πηγή