Δημοτικές εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: Ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον τροχονόμο

747

Δημοτικές εκλογές 2019: Τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στο δήμο της Αθήνας, για υποδομές (δρόμους, νησίδες, διαβάσεις, πεζοδρόμια κ.α), που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του και ανήκουν σ΄άλλους κρατικούς φορείς, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος θα ανταποκριθεί στη διαχείριση τους.

“Εμείς θα κόψουμε το λαιμό μας, να κάνουμε τη δουλειά μας. Να ξέρουν και οι δημότες από ποιον να ζητάνε λογαριασμό“, είπε χαρακτηριστκά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι».

Ο κ. Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι «έχει μια απλή και ξεκάθαρη λογική που λέει ότι ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους. Ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον τροχονόμο. Δεν μπορεί να κάθεται πίσω από ένα μεγάλο γραφείο και να λέει άρθρο 5, παράγραφος 3 δεν είναι δική μου δουλειά, ας το κάνει κάποιος άλλος και μετά να εξαντλείται στο να βγαίνει, να κάνει καταγγελίες. Πρέπει, εφόσον χρειαστεί, να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, μαχητικά, ακόμη και πειρατικά», τόνισε.

Επίσης επανέλαβε ότι η Αθήνα «σήμερα χρειάζεται ένα θετικό ηλεκτροσόκ» και αναφέρθηκε στην πρόταση του για το ιστορικό τρίγωνο και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σ΄αυτό.

Πηγή