Ομόφυλα ζευγάρια: Live η συζήτηση του σχεδίου νόμου – Αύριο η ψηφοφορία

22

Ομόφυλα ζευγάρια: Η συζήτηση ολοκληρώνεται αύριο με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο βράδυ με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Δείτε LIVE από την Ολομέλεια της Βουλής

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας, η ΝΔ υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων βουλευτών της που διεμήνυσαν πως θα το καταψηφίσουν, επέλεξε αντί της κομματικής πειθαρχίας να δώσει το δικαίωμα της αποχής.

Ποιοι λένε «ΟΧΙ»

Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο, μέχρι στιγμής άλλοι 15 «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν, χωρίς να αποκλείονται και «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής από τους αναποφάσιστους.

Κατηγορηματικό όχι θα πουν επίσης, o Θάνος Πλεύρης, ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς επίσης οι Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Κώστας Καραγκούνης, αλλά και η Άννα Καραμανλή.

Να σημειωθεί πως την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εκδήλωσαν ακόμη 8 βουλευτές, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γιώργος Καρασμάνης.

Οι «αναποφάσιστοι»

Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει … κινούμενοι μεταξύ ΟΧΙ και αποχής…

Πιο συγκεκριμένα, οι αναποφάσιστοι βουλευτές είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μάριος Σαλμάς, Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιανός, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κώστας Κεφαλογιάννης, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Λάκης Βασιλειάδης, Μάνος Κόνσολας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Οικονόμου.


Πηγή