Ένταξη της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield Initiative – Σαφές μήνυμα Δένδια

15

Η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα υπογράψει σήμερα (15/02) την προσχώρηση την Ελλάδας στην πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία, European Sky Shield Initiative, όπως γνωστοποίησε κατά την άφιξη στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, σήμερα θα προσχωρήσει και η Τουρκία και θα έχει την δυνατότητα να συναντήσει τον Γιασάρ Γκιουλέρ. «Νομίζω πως είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης και αποφυγή οιωνδήποτε προκλήσεων και ενεργειών μπορεί να δυναμιτίσουν αυτή την ήρεμη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή», υπογράμμισε.

«Σήμερα, στη Σύνοδο των Υπουργών, θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον. Ακόμη, τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας. Από εκεί και πέρα, θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου, Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας.

Επίσης, θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την προσχώρηση της Ελλάδας στο European Sky Shield Initiative, μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία. Την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία και από εκεί και πέρα θα έχω τη δυνατότητα να συναντήσω τον Τούρκο ομόλογό μου.

Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης και αποφυγή οιωνδήποτε προκλήσεων και ενεργειών μπορεί να δυναμιτίσουν αυτήν την ήρεμη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή».


Πηγή