Παίζει με τη φωτιά ο Κασσελάκης – Προ των πυλών Κεντρική Επιτροπή και στο βάθος πρόταση μομφής

26

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η έκτακτη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη να ρίχνουν τα βέλη τους στον Στέφανο Κασσελάκη, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την πρωτοβουλία του για ριζικές αλλαγές στο κόμμα μέσω του ερωτηματολογίου.

Πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου, που θα λάμβανε χώρα την Πέμπτη, ενώ πολλά στελέχη τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά απαιτείται το 50+1 από τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που δεν είναι βέβαιο πως μπορεί αν επιτευχθεί. Εν συνεχεία θα γίνει προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής .
Το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό μετά και την κίνηση του προέδρου του κόμματος να μην παραβρεθεί στην Πολιτική Γραμματεία αλλά να αποστείλει επιστολή, βάλλοντας κατά πάντων και αφήνοντας αιχμές σε όσους επέκριναν το ερωτηματολόγιο.

«Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα» αναφέρει σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας στο αίτημα για έκτακτη σύγκληση του οργάνου.

Στην επιστολή του ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει βήμα πίσω στην αναφορικά με το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA δηλώνοντας: «Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Να μάθουμε όλοι -και πρώτος ο Πρόεδρος- να ακούμε επιτέλους; Πόσο ακόμα να αγνοούμε τα μέλη μας και την κοινωνία;».

Και συνεχίζει: «Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους αγρότες και για τους φοιτητές που είναι στους δρόμους, για τα φάρμακα που θα πληρώνουν όλοι οι πολίτες από την τσέπη τους με τις ανάλγητες αποφάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, για το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη που γυρίζει το ποινικό μας σύστημα εβδομήντα χρόνια πίσω, για την καμπάνια της ακρίβειας που δεν ξεκίνησε ακόμη, για την καμπάνια της στέγασης κι ένα σωρό ακόμη προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη».

Την τεταμένη ατμόσφαιρα αποδεικνύει η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο οποίος καταφέρεται κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι έχει πάρει λανθασμένες πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες δηλαδή που ακυρώνουν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή