Μητσοτάκης: «Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη»

15

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

«Κρατάμε σταθερό το τιμόνι της χώρας, εξασφαλίζουμε την προκοπή για κάθε πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Θα είμαστε απέναντι σε όσους καταστρατηγούν τους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Η οικονομία αναπτύσσεται. Οι πόροι της κοινής αγροτικής πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο, δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες. Εν όψει της άφιξης των αγροτών, θέλω να επαναλάβω ότι η κυβέρνηση είχε ανοιχτά και τα αυτιά και τις πόρτες της, στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Δε με ενδιαφέρει να γυρίσουν μονάχα πίσω στα χωράφια τους, αλλά να δώσουμε μόνιμη λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Αυτή η κυβέρνηση, εμείς εξασφαλίσαμε τη μόνιμη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και μειώσαμε τις τιμές του ρεύματος για τους παραγωγούς», σημείωσε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

«Στα 50ά της γενέθλια, η Νέα Δημοκρατία δεν θα πάει στην κάλπη χαλαρά»

«Θέλησή μας είναι να υλοποιήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αυτό κάνουμε, εν μέσω δυσκολιών, αναταράξεων, είμαστε συνεπείς στην εντολή που πήραμε από τον λαό. Οι δύο μεγάλες εκλογικές νίκες που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία το 2023, είναι παρακαταθήκη για το μέλλον», επεσήμανε εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης.

«Μία κυβέρνηση που “τρέχει” σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Για παράδειγμα, πάρτε την οικονομία: Θα αναγνωρίσω το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας, γιατί ξέρουμε ότι τα νοικοκυριά δοκιμάζονται. Ναι, έχουμε αφήσει τις χειρότερες μέρες του πληθωρισμού πίσω μας, αλλά να πω ότι θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους καταστρατηγούν τους κανόνες. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των Ελλήνων, είναι γελασμένοι.

Αποδίδω ξεχωριστή σημασία στα στοιχεία που δείχνουν ότι ο μέσος μισθός στη χώρα αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Σήμερα, είμαι περισσότερο σίγουρος από ποτέ ότι θα πετύχουμε τους στόχους για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Καθώς έχουμε μπροστά μας και ευρωεκλογές, να θυμίσω ότι το Ταμείο Ανάκαμψης εμείς το φέραμε στην πατρίδα μας. Πρόσθετη αναπτυξιακή ώθηση για την οικονομία μας και εμείς εξασφαλίσαμε ότι οι πόροι της ΚΑΠ δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες.

Όταν έλθει η ώρα να διαπραγματευθούμε τις αλλαγές στην ΚΑΠ, ας το σκεφθούμε εν όψει ευρωεκλογών ποια παράταξη θέλετε να είναι δυνατή και με δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Τη Νέα Δημοκρατία που ξέρει να διαπραγματεύεται ή κάποιους που τα ευρωπαϊκά τους διαπιστευτήρια επιεικώς το αμφισβητούν;

Τα 50ά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η εικόνα της πατρίδας μας στην Ευρώπη έχει αλλάξει άρδην», ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή