Μαρέβα στα χρώματα της χώρας ντυμένη!

13

Τις εντυπώσεις στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, κέρδισε η σύζυγός του Μαρέβα και η ενδυματολογική της επιλογή. 

Επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης με στόχο την εμβάθυνση των διμερών στρατηγικών σχέσεων.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί, οι προβολείς στράφηκαν στη σύζυγό του και στην ενδυματολογική της επιλογή.

Ντυμένη με τα χρώματα της Ινδίας, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των Ινδών αξιωματούχων και των μέσων ενημέρωσης της χώρας, ενώ απέσπασε δεκάδες φιλοφρονήσεις και την ευγνωμοσύνη των οικοδεσποτών για την τιμή που τους επιφύλαξε η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μια πορτοκαλί φούστα παρέπεμπε στη σημαία της χώρας, η Μαρέβα εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της χώρας στη χώρα αυτή της ανατολικής Ασίας.

Η διπλωματία στις ημέρες μας πέρα από την ουσία των επαφών αποτυπώνεται και σε συμβολισμούς. Ο συμβολισμός της συζύγου του πρωθυπουργού αποτυπώνεται και στο θετικό κλίμα των επαφών των ηγετών των δύο χωρών, καθώς εκφράζει το ενδιαφέρον και την προσοχή προς την ινδική κουλτούρα και παράδοση.

Η επιλογή της συζύγου του πρωθυπουργού να ντυθεί με ρούχα που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της Ινδίας αποτελεί μια σημαντική κίνηση που μεταφέρει ένα μήνυμα σεβασμού και εκτίμησης προς τη χώρα που επισκέπτεται. Αυτός ο συμβολισμός είναι σημαντικός στη διπλωματία σύγχρονων εποχών και μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ δύο χωρών.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι η διπλωματία περιλαμβάνει πολλές φορές και συμβολικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι χώρες οι μεταξύ τους σχέσεις και εκτιμούν τους συνομιλητές τους. Επίσης, αποτελεί έναν τρόπο να ενθαρρυνθεί η αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και λαών.


Πηγή