Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια: Δώρο Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση και νάρκη στο ΠΑΣΟΚ

15

Φάσκει και αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ. Ενώ η αρχική στάση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν πως δεν θα στεκόταν απέναντι στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα. 

Σε μια κίνηση που είναι ανακόλουθη με ό,τι πρέσβευε παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης γνωστοποιώντας την Πέμπτη ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ενδεικτικό είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως πρόκειται για «αυτογκόλ» Ανδρουλάκη και ότι τους αφήνει κι άλλο πολιτικό χώρο στο κέντρο και ότι έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο κάδρο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η απόφαση το Νίκου Ανδρουλάκη προκαλεί αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος γιατί θεωρείται πως επιχειρεί να προκαταβάλει στελέχη και βουλευτές του κόμματος που είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η Νάντια Γιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είχε αρχίσει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Η κατηγορηματική άρνηση του κ. Ανδρουλάκη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της επιλογής αυτής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού που ψάχνει ασόβαρες δικαιολογίες.


Πηγή