Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη – Αύριο πιθανότατα ανακοινώνει την υποψηφιότητά της

14

Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτο το Newsbomb.gr, η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι σίγουρα η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλγα Γεροβασίλη εναντίον Στέφανου Κασσελάκη. Το νέο έντονο κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα κι από την παρέμβαση Τσίπρα, άνοιξε τον δρόμο για πιθανή αλλαγή ηγεσίας σύντομα, και πολύ νωρίτερα από τις ευρωεκλογές, οπότε και ο Στέφανος Κασσελάκης θα κρινόταν για το μέχρι τώρα έργο του.

Η Όλγα Γεροβασίλης λοιπόν θα είναι η υποψήφια για να τον «ρίξει» από τη θέση και αύριο το μεσημέρι, εκτός απροόπτου και όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της.

Πώς φτάσαμε στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη – Όλο το παρασκήνιο

Όλη τη νύχτα διήρκεσε η συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία αποφάσισαν ότι η ενδεδειγμένη επιλογή για αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Παράλληλα, προκάλεσε τεράστια ενόχληση και εκνευρισμό που δεν μπορούσε να κρυφτεί, στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη – που πάντως «σήκωσε το γάντι», προαναγγέλλοντας προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι η πλευρά της «φρουράς Τσίπρα» θα αναζητούσε μια υποψηφιότητα που θα ήταν ικανή να επαναφέρει το κόμμα στον «δρόμο της πολιτικής». Και δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που στην πραγματικότητα «κλείδωσε» την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την ηγεσία.

Η συνάντηση των στελεχών, έλαβε χώρα σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή συμμετείχαν οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη συζήτηση, τονίστηκε η κρισιμότητα της στιγμής και η αναγκαιότητα να βρεθεί κοινή γραμμή -και προφανώς κοινός υποψήφιος-, ώστε να υπάρχει ελπίδα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, κάλεσαν την Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας της να «βγει μπροστά» σε αυτή τη μάχη. Η ίδια ζήτησε να ζυγίσει τα δεδομένα και να συζητήσει και με άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας. Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε στις 12.30, στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η ομιλία του νεαρού στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας στο Συνέδριο, που επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για μια ενιαία υποψηφιότητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή