Πάσχα 2019: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί

737

Άλλοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και κάποιοι σε αγαπημένους προορισμούς αλλά όλοι σε οικογενειακό περιβάλλον θα περάσουν αυτές τις μέρες οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί. Η μικρή ανάπαυλα των εορτών του Πάσχα αξιοποιείται ως ιδανική ευκαιρία χαλάρωσης πριν την μακρά προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε ήδη αλλά θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό τις κάλπες των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα όπου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρακολούθησε την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου, ενώ σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, θα παραστεί στην Ακολουθία της Ανάστασης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, στην Καλαμάτα.

Η Μεγάλη Παρασκευή βρήκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη μακρινή Κίνα να συμμετέχει στο 2ο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του σύγχρονου «Δρόμου του Μεταξιού». Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο οπότε και επιστρέφει στην Ελλάδα με πιθανό προορισμό την Κρήτη όπου ήδη βρίσκεται η σύζυγός του, Περιστέρα Μπαζιάνα. Αν και δεν αναμένεται να φτάσει πριν την Κυριακή του Πάσχα, ο πρωθυπουργός θα παραμείνει λίγες παραπάνω μέρες στο νησί όπου σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 2 Μαΐου, θα βρεθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του νομού και θα ακολουθήσει η περιοδεία του στο νομό Ηρακλείου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εγκαινιάσει και τον κάθετο οδικό άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά.

Στην Τήνο έφτασε μετά το Φανάρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κυκλαδίτικο νησί δεν αποτελεί έκπληξη ως επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιας και εκεί διατηρεί εξοχική κατοικία ενώ το επισκέπτεται συχνά. Μαζί του εκτός της οικογένειας του βρίσκονται και λίγοι στενοί συνεργάτες του.

Εντός των αθηναϊκών τειχών θα περάσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία χθες παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου στην Αγία Παρασκευή ενώ σήμερα το βράδυ θα βρεθεί για την ακολουθία της Αναστάσεως στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στον Δραπανιά Κισσάμου βρίσκεται ο πρόεδρος του Ποταμιού. Την Μεγάλη Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε και το παραδοσιακό παζάρι που γίνεται στις Βουκολιές Χανίων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Λιβαδιά από όπου θα επιστρέψει πιθανότατα την Τρίτη.

Σε άγνωστη τοποθεσία ξεκουράζεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος που πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανακοίνωσε ο ίδιος πως θα ακολουθήσει τις συμβουλές του θεράποντος ιατρού του ο οποίος του συνέστησε ξεκούραση με δεδομένο ότι επανήλθε στη «δράση» αμέσως μετά το χειρουργείο λόγω της πολιτικής επικαιρότητας.

Στο σπίτι του στη Βάρη θα βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ο οποίος επέλεξε να περάσει μαζί με την οικογένεια του και να απολαύσει τα εγγόνια του. Χθες βρέθηκε για τον Επιτάφιο στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα παρακολουθήσει και την Ακολουθία της Αναστάσεως.


Πηγή