Τσίπρας: Είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και στην καθημερινότητα των πολιτών

753

«Χρόνια πολλά, δύναμη υγεία και αλληλεγγύη σε όλο τον ελληνικό λαό», ευχήθηκε από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, που πέρασε την ημέρα του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην Ανάσταση που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, δηλώνοντας τη βεβαιότητα του για το μέλλον της χώρας:

«Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση ατο Κιριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα, με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμη της στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία», συμπλήρωσε.

«Τώρα όμως είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης. Και βεβαίως αυτή η δυνατότητα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον πιο δίκαιο τρόπο: με μια νέα οικονομική πολιτική που θα ελαφρύνει τα βάρη, ακόμη περισσότερο, για εκείνους που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Με περισσότερη αισιοδοξία, την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας είμαι βέβαιος ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την προκεχωρημένη ναυτική βάση Κιριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, Νικόλαο Τσουνή.

Πηγή