Ευρωεκλογές 2019: Πως θα ψηφίσουν οι ένστολοι

785

Ευρωεκλογές 2019: Tο Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιος σχετικά με την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών, εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, ως ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις υπηρετούντων που οφείλει να διατηρεί και να ενημερώνει κάθε μονάδα των παραπάνω σωμάτων ξεχωριστά. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους είναι η εγγραφή σε εκλογικό κατάλογο οποιουδήποτε δήμου της χώρας. Αυτό ισχύει για όλους όσοι υπηρετούν μακριά από τη διοικητική περιφέρεια του δήμου στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, διαγράφονται από τις καταστάσεις όσοι δηλώσουν πως θα ψηφίσουν στο δήμο στου οποίου τους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι. Οι καταστάσεις ανασυντάσσονται, με αλφαβητική σειρά, αντιγράφονται σε 5 αντίτυπα και υπογράφονται από τους οικείους προϊστάμενους ή διοικητές.

Τα αντίτυπα διαβιβάζονται στον Πρόεδρο Πρωτοδικών της κάθε εκλογικής περιφέρειας ξεχωριστά ούτως ώστε να θεωρηθούν ενώ ένα αντίγραφο κάθε κατάστασης πρέπει να διαβιβαστεί στην αρμόδια περιφερειακή ενότητα της έδρας του εκάστοτε νομού, για να μεριμνήσει για την κατανομή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα.

Σημειώνεται ότι όσοι υπηρετούν στα παραπάνω σώματα δεν μπορούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εκλογές του Μαίου, καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να ενταχθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που αναφέρθηκαν, είτε να ψηφίσουν κανονικά στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου που είναι εγγεγραμμένοι.

Στη δεύτερη περίπτωση, η άδεια που θα χρειαστούν για τη μετάβασή τους και την παρουσία τους τη μέρα των εκλογών στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι δεν προσμετράται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή