«Μπλόκο» στα «όνειρα» Κασσελάκη να κερδίσει βουλευτική έδρα

11

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται πως προσκρούει σε «βράχο», καθώς η Ζωρζέττα Λάλη, δεν μοιάζει διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργιώδες παρασκήνιο επικρατεί στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες, καθώς «φούντωσαν» για πολλοστή φορά οι πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναζήτα τρόπο προκειμένου να γίνει βουλευτής. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή φαίνεται πως προσκρούει σε «βράχο», καθώς η Ζωρζέττα Λάλη, δεν μοιάζει διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε η γνωστή νομικός στο ethnos.gr και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο, κόβοντας τα «φτερά» του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και ενημέρωσε για τις προθέσεις της, σε μια συζήτηση που χαρακτήρισε «θερμή».

Για να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ένας εκ των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος. Με τη σειρά, πρόκειται για τον Όθωνα Ηλιόπουλο, τον Βαγγέλη Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει οι υπόλοιποι επιλαχόντες, να παραιτηθούν και εκείνοι της βουλευτικής έδρας, για να καταλήξει στον ένατο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αν δεχθούμε ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος θα ήταν πιθανό να παραιτηθεί -καθώς ο ίδιος δήλωσε χθες στο Action24 ότι τρέχει πολλές δουλειές και ο χρόνος δεν του φτάνει, αφήνοντας ανοιχτό κάποια στιγμή να αφήσει τη βουλευτική ιδιότητα-, θα πρέπει ακόμα πέντε πρόσωπα να αποποιηθούν του δικαιώματος τους.

Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη. Η τελευταία, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί, τελειώνοντας επί της ουσίας την κουβέντα.


Πηγή