«Φουρτούνες» στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα αστακοκάραβα του Κασσελάκη

8

Το δάνειο που χορήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης, μέσω της εταιρίας «OSIOS» που διατηρεί στο Μαϊάμι, φαίνεται πως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου»

Μεγάλες «φουρτούνες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για πιθανή παραβίαση του νόμου που απαγορεύει σε αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Το δάνειο που χορήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης, μέσω της εταιρίας «OSIOS» που διατηρεί στο Μαϊάμι, φαίνεται πως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Διότι, πέραν της αμηχανίας που προκάλεσε στα στελέχη του κόμματος η όλη ιστορία, επέφερε και μια εισαγγελική έρευνα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν θα απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα μόνο η εταιρία που δανειοδότησε τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες που κατέχει ο πρόεδρος του κόμματος και για τις οποίες δεν έχει πει και πολλά δημόσια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», διαθέτει άλλη μία, εταιρεία, που ονομάζεται «ΤΜ Lobstering LLC». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται τα επίσημα έγγραφα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία Κασσελάκη, της ανήκουν δύο αστακοκάραβα.

Το «Timothy Michael», κατασκευής του 1984, μήκους 23 μέτρων και χωρητικότητας 106 τόνων, όπως και το «Debbie Ann» του 1979, μήκους 19,76 μέτρων και χωρητικότητας 115 τόνων, το οποίο τελεί σε καθεστώς πώλησης τα τελευταία χρόνια στο Atlantic Brokerage House, χωρίς να αναγράφεται η τιμή που ζητείται από την ΤΜ Lobstering LLC.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πρόσφατα αναφερθεί στα «αστακοκάραβα» που κατέχει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χωρίς να αναφερθεί διεξοδικά.

«Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη…», είπε ο παρουσιαστής, με τον Στέφανο Κασσελάκη, να απαντάει «Αστακοκάραβα». «Έχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;», συνέχισε ο παρουσιαστής, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει «Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά».

Πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ανοιχτός σε κάθε έλεγχο.


Πηγή