«Ναυτία» στον ΣΥΡΙΖΑ με τα καράβια και τις εταιρείες Κασσελάκη

21

Τα μισόλογα του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, φούντωσαν άγρια κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και το θέμα να επανέρχεται. Χθες το θέμα έθεσαν τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ τονίζοντας πως την 1η Μαρτίου έλεγε ότι έχει μερίσματα και 12 μέρες μετά ότι δεν έχει.

Όπως επισημαίνουν: την «1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση”. Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023″».

Και διερωτώνται: Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση, επικαλούμενος τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως “μέχρι στιγμής δεν έχει προσαρμοστεί, άρα μη μας κουνάει και το δάχτυλο. Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική, αν είχε αστακοκάραβα ή βιτζότρατες – δεν είναι αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει. Ούτε έθεσε κανείς ζήτημα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντά. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, πέραν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσιπρας..”

Τι ανέφερε ο Στ. Κασσελάκης με βίντεο

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στον προγραμματισμό του κόμματος για τις επόμενες μέρες, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς την απάντησή του.

«Έχω πολλά να σας πω. Σημειώστε ημερομηνίες: Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας – για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου. Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας».

«Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά – και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό. Είμαστε παντού. Είμαστε δίπλα σας. Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Για την Ελλάδα της νέας εποχής», κατέληξε ο Στ. Κασσελάκης.

Π. Μαρινάκης: Να απαντήσει αν και σε πόσες εταιρείες ήταν μέτοχος

Η απάντηση του κ. Κασσελάκη ήρθε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, αφότου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε «να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα αυτό δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση. Ξεκίνησε από σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι και το νόμο αυτό μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν απαντάει. Απάντησε αν είναι νόμιμα τα λεφτά που έχει βγάλει στην Αμερική. Εμείς δεν ρωτήσαμε αυτά. Δεν κάνουμε τους δικαστές και τους εισαγγελείς όπως έκανε το κόμμα του. Αν δεν θέλει να απαντήσει ας μην απαντήσει αλλά να μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα».

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού: «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία που αυτός δεν είναι».

Πυρά και από τα αριστερά

Παίρνοντας αφορμή από τις αποκαλύψεις για τα «αστακοκάραβα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Φίλης πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είναι ένα άγνωστο πρόσωπο, έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε, έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Ο κ. Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του και οδηγεί αυτό που έχει απομείνει εκτός Αριστεράς, σε ένα λαϊκιστικό κόμμα που θα είναι παντός καιρού, για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αρχές», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «το κόμμα αυτό το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό». «Ένα σύστημα σπρώχνει απολύτως» τον κ. Κασσελάκη, σημείωσε, λέγοντας πως «αν δει κανείς τον Τύπο και τα Μέσα θα καταλάβει».


Πηγή