Μητσοτάκης και Ευρωπαίοι ηγέτες μεταβαίνουν στο Κάιρο – Ο πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με τον Σίσι

9

Στο τραπέζι η αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο στο επίπεδο της στρατηγικής σχέσης, ενώ αναμένεται αναμένεται να υπογράψουν πακέτο στήριξης άνω των 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ορών. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Alexander De Croo, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Καγκελάριο της Αυστρίας Karl Nehammer και την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni.

Στις 13:15 ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών.

Στις 17:15 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στόχος της επίσκεψης του κλιμακίου των Ευρωπαίων ηγετών είναι η έμπρακτη στήριξη της ΕΕ στην Αίγυπτο για την αποσυμπίεση της χώρας από τις μεταναστευτικές ροές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα πακέτο 7,4 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της Αιγύπτου, εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα και το Σουδάν μπορεί να εντείνουν τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.


Πηγή