LIVE η κοινή συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη, Ευρωπαίων ηγετών από το Κάιρο

12

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από το Κάιρο.

Δείτε ζωντανά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από το Κάιρο, μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου από την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Πρόεδρο της Αιγύπτου, όσο και την Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Φατάχ αλ Σίσι: «Θα πάρουμε 7,4 δισ. ευρώ – Θα αντιμετωπίσουμε τις μεταναστευτικές ροές»

«Αυτή σας η επίσκεψη συμβολίζει ότι μαζί καταφέραμε να κάνουμε μια εμβάθυνση στη συνεργασία μας. Υπογράψαμε μία Κοινή Δήλωση, για να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο σε μία στρατηγικής σημασίας συμφωνία για τα κοινά μας συμφέροντα.

Θα λάβουμε 7,4 δισ. ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η Αίγυπτος. Συμφωνήσαμε για την προώθηση της συνεργασίας μας, στην αγορά και επικεντρωθήκαμε στην ενέργεια, το φυσικό αέριο αλλά και την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας.

Οι συζητήσεις θα συνεχισθούν ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις, όπως οι μεταναστευτικές ροές. Θα στηρίξουμε επίσης τις προσπάθειες της Αιγύπτου ώστε να ελεγχθούν αυτές οι ροές, που έχουν αρχίσει σαπό το 2016. Στην Αίγυπτο, έχουμε 9 εκατ. μετανάστες.

Μία μεγάλη ανησυχία είναι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη. Θα ζητήσουμε άμεση κατάπαυση πυρός και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να βοηθήσουμε σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης.

Φον ντερ Λάιεν: «Ανυπομονώ σε αυτήν τη νέα σελίδα στη σχέση μας, με την Αίγυπτο»

«Συμφωνήσαμε για παροχή πακέτου οικονομικής υποστήριξης ύψους 7,4 δισ. ευρώ προς την Αίγυπτο», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εστιάζοντας στους έξι πυλώνες της εμβάθυνσης των δεσμών Ένωσης – Αιγύπτου.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή