Κυριάκος Μητσοτάκης: Ομιλία για την παραλαβή των ελικοπτέρων Romeo MH–60R Seahawk

11

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αύριο (20/03).

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH–60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Global Conversation του τηλεοπτικού δικτύου Euronews, υπογράμμισε πως παραμένει σταθερά πεπεισμένος στην άποψη ότι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι λαμπρό και ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να προσφέρει στους πολίτες της, ενώ, στάθηκε και στη σημασία της Άμυνας.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την αμυντική αυτονομία της Ευρώπης και αν αποτελεί μελλοντική πρόκληση, επεσήμανε ότι «η Άμυνα έχει υπαρξιακή σημασία, όπως συνειδητοποιήσαμε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε δράση, να δαπανήσουμε περισσότερα, αλλά και να δαπανήσουμε πιο έξυπνα:

Να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι, να εξορθολογήσουμε τις αμυντικές μας προμήθειες, να έχουμε ίσως περισσότερους ευρωπαίους “πρωταθλητές” που μπορούν να προσφέρουν προηγμένες αμυντικές λύσεις σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο από ό,τι συμβαίνει σήμερα».


Πηγή