Ντόρα Μπακογιάννη: «Πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα με την Τουρκία» – Τι είπε για τα Τέμπη

15

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε απόψε (19/03) συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ, κατά την οποία εστίασε στη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την πολύκροτη υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Πάντα θα υπάρχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα με την Τουρκία»

«Η δήλωση του (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν για την Κύπρο έγινε διότι προηγείται ο Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. Δεν αλλάζει η βάση διαλόγου για το Κυπριακό, επειδή αυτό θέλει η Άγκυρα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και εμείς (η Ελλάδα και η Κύπρος) έχουμε την ίδια θέση, η οποία μιλά για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία», σημείωσε αρχικά η κυρία Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση έχει στόχο να φανεί όλη η αλήθεια για τα Τέμπη»

«Οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν αποδίδουν ποτέ και τίποτα. Η μόνη σοβαρή έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται από τους τρεις εφέτες στη Λάρισα. Για εμάς, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι καίριο να βρεθεί η αλήθεια· είναι βέβαιο ότι έπρεπε να σηκωθούν τα βαγόνια», προσέθεσε.

«Η κυρία Ασημακοπούλου έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος»

«Αποπέμφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας και ο υπεύθυνος Αποδήμων. Η κυρία Ασημακοπούλου, η οποία είχε μία λαμπρή πορεία στο ευρωκοινοβούλιο, έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο δεν δικαιολογείται και για αυτό, δεν είναι στις ευρωλίστες της Νέας Δημοκρατίας. Αν υπάρχουν κι άλλοι υπεύθυνοι, θα τιμωρηθούν και εκείνοι», τόνισε ακόμη η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσε τη μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε Έλληνες της διασποράς από το πολιτικό της γραφείο.


Πηγή