Ευρωεκλογές 2019 – Αυτές είναι οι θέσεις του συνδυασμού «Αρμα Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Δημαρά

760

Ευρωεκλογές 2019: Το νέο δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο «Αρμα Συνεργασίας» με πρόεδρο τον Γιάννη Δημαρά παρουσίασε την Πέμπτη 2 Μαίου 2019 το ευρωψηφοδέλτιό του σε συνέντευξη τύπου .

Τις θέσεις του συνδυασμού ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι των 3 πολιτικών φορέων , Γιάννης Δημαράς από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, Μιχάλης Πατσίκας από το ΕΠΟΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ) και Γρηγόρης Πέτρου από το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Μερικοί υποψήφιοι του συνδυασμού

Κοινός στόχος και των 3 πολιτικών φορέων, όπως τονίστηκε, είναι να διαφυλαχθεί η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, να ανακτήσουν οι Έλληνες την οικονομική τους ανεξαρτησία, να χαιρετίσουν την πνευματική αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και να παραδειγματίσουν την υφήλιο με την δημοκρατική τους αντίδραση απέναντι στην νεοταξική λαίλιαπα. Γιαυτό το σκοπό δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώθηκαν στον πολιτικό αγώνα. Έξω από τις αριστερές και δεξιές συντεταγμένες που μεθοδευμένα χαράχτηκαν επί δεκαετίες από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους εγχώριους πολιτικούς υποτελείς τους.

Ακολουθεί η Διακήρυξη – Σύμφωνο Συνεργασίας των 3 πολιτικών φορέων .

ΜΕΡΟΣ Α
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η Ελλάδα όπως τη γνωρίζουμε και όπως την οραματιζόμαστε κινδυνεύει. Η χώρα βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό οικονομική κατοχή και στον όλεθρό της προστίθεται ο εθνικός της αφανισμός.
Αντιπροσωπευτικά εγκλήματα που διέπραξε η πολιτική ηγεσία:
1. Υπερδανεισμός και πτώχευση της πιο προικισμένης χώρας του κόσμου.
2. Παράδοση με τα μνημόνια της εθνικής κυριαρχίας επί της οικονομίας μας, εις εκπλήρωση του δόγματος «ένα έθνος κατακτάται είτε με σπαθί, είτε με χρέος».
3. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, προκειμένου να μην πτωχεύσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες που κερδοσκοπούσαν με ανυπόστατα ομόλογα.
4. Η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότηση, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η υψηλή φορολογία περιθωριοποιούν τους μεσαίους και μικρούς αγρότες, βιοτέχνες κι έμπορους.

5. Πραξικοπηματική ανατροπή (από κυβέρνηση και αντιπολίτευση) του ηρωικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, στο ντροπιαστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ (5/07/2015).
Τα αναχώματα της ηθικής και των αξιών που θα έπρεπε να διέπουν τους πολιτικούς-υπηρέτες του τόπου δεν υπάρχουν πια και οι επιδιώξεις των κυβερνώντων αποκαλύφθηκαν:
• Διατήρηση του χρέους, της υποταγής και της δουλικής σχέσης με τις ξένες δυνάμεις μέχρι την ολοκληρωτική αφαίμαξη του ελλαδικού χώρου.
• Εθνομηδενισμός-σύγχρονη σιωπηρή δημογραφική γενοκτονία με υποκινούμενη μετανάστευση νέων στο εξωτερικό και ταυτόχρονη αλόγιστη εισροή λαθρομεταναστών.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κρατούν τους Έλληνες παγιδευμένους, καθώς όλοι στο υφιστάμενο Κοινοβούλιο (εξ)υπηρετούν το ίδιο Νεοταξικό Σύστημα, που με τη δράση του αυτόν τον καιρό επιχειρεί να κατακτήσει και την Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης-μαζοποίησης λαών χωρίς σύνορα, χωρίς ιδεολογίες, χωρίς ιδιαιτερότητες, χωρίς ανθρωπισμό.
Με αποκορύφωμα την εκχώρηση εθνικών κεκτημένων (βλ. Συμφωνία Πρεσπών και παραγόμενα αποτελέσματα αυτής), που ούτε εν καιρώ πολέμου δεν θα υφίσταντο τόσο μεγάλες απώλειες, ο υπαρκτός κίνδυνος να επιχειρηθούν παρόμοιες μειοδοτικές συμφωνίες και για άλλα μέρη της πατρίδας (βλ. Αιγαίο, Θράκη, Βόρεια Ήπειρος, Κύπρος) ενεργοποιεί τον ελληνικό λαό.
Με στόχο να διαφυλαχθεί η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, να ανακτήσουν οι Έλληνες την οικονομική τους ανεξαρτησία, να χαιρετίσουν την πνευματική αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας και να παραδειγματίσουν την υφήλιο με την δημοκρατική τους αντίδραση απέναντι στην νεοταξική λαίλαπα, δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις καλούνται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να λάβουν μέρος σε πολιτικό αγώνα.
Έξω από τις αριστερές και δεξιές συντεταγμένες που μεθοδευμένα χαράχτηκαν επί δεκαετίες από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους εγχώριους πολιτικούς υποτελείς τους, ως δημοκρατικά πατριωτικά κόμματα διακηρύττουμε τη συνεργασία μας ενόψει εκλογών.

ΜΕΡΟΣ Β
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
1. Ως Επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούμε, υπογράφουμε το παρόν Σύμφωνο Συνεργασίας ενόψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.

2. Το όνομα του Συνασπισμού είναι

ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ

3. Οι δυνάμεις που συνεργάζονται είναι οι κάτωθι με αλφαβητική σειρά κομμάτων:

α. «Ελληνική Πολιτική Συνείδηση» (Ε.ΠΟ.Σ) με Εκπρόσωπο τον Μιχαήλ Πατσίκα
β. «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» με Εκπρόσωπο τον Γιάννη Δημαρά
γ. «Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα» με Εκπρόσωπο τον Γρηγόρη Πέτρου
4. Το έμβλημά μας είναι ελεύθερη γραφιστική απεικόνιση αποτελούμενη από έναν δρόμωνα ίππο χρώματος μαύρου, ο οποίος σύρει άρμα ιδίου χρώματος και πέντε γραμμές – γκέμια χρώματος κόκκινου, μαύρου, μπλε, κίτρινου και πράσινου.

5. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές διά του παρόντος δεσμεύονται πως σε περίπτωση εκλογής τους θα εκπροσωπούν τις αρχές του συνδυασμού απαρέγκλιτα.

ΜΕΡΟΣ Γ
ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

1. Λογιστικός έλεγχος χρέους και επαναπροσδιορισμός μνημονιακών όρων έως και πλήρη απαλειφή αυτών.
2. Νέες στρατηγικές σχέσεις με τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις με βάση την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.
3. Αντικατάσταση του δόγματος του κατευνασμού με το δόγμα της αντιμετώπισης κάθε επιβουλής.
4. Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποτροπή ανάλογων μελλοντικών, εθνικά μειοδοτικών, συνάψεων συμφωνιών ανεξαρτήτως ανταλλάγματος.
5. Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνετέλεσαν στην οικονομική υποτέλεια, την εθνική μειοδοσία και τον εθνομηδενισμό.
6. Ανακήρυξη της ελλαδικής ΑΟΖ και επιδίωξη επέκτασης αυτής κατά το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας κατά 6νμ.
7. Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων.
8. Ανασύνθεση παραγωγικού μοντέλου με επανεκκίνηση-ενδυνάμωση του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, στοχευμένη ενίσχυση του τριτογενή τομέα και συνεργασία με τον απόδημο Ελληνισμό.
9. Έμφαση στο θεσμό των κοινοπραξιών και συνεκμετάλλευση του συνολικού εγχώριου πλούτου με ακριβοδίκαιο δούναι-λαβείν και με την προϋπόθεση την ελληνική κυριαρχία επ’ αυτού.
10. Θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
11. Στήριξη του εκλογικού συστήματος της απλής και άδολης αναλογικής χωρίς πριμοδοτήσεις.
12. Εφαρμογή δεσμευτικού χαρακτήρα δημοψηφισμάτων.
13. Επαναφορά της διδασκαλίας όλων των πτυχών της Ελληνικής Ιστορίας, του Ελληνικού Πνεύματος και της εθνικής μας παιδείας η οποία βασίζεται στο θησαυρό της αρχαίας και νεώτερης ελληνικής γραμματείας, γλώσσας και επιστήμης.
14. Επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, με θεσμοθέτηση επιδομάτων χορηγούμενων κατόπιν ρεαλιστικού οικονομικού σχεδίου, ακόμα και για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Στήριξη του παραδοσιακού τύπου οικογένειας με άνδρα, γυναίκα και τέκνα.
15. Άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής με ανθρωπιστικό πρόσημο βασισμένης αυστηρά στις ανάγκες, τις αντοχές και την ασφάλεια της χώρας. Καταγγελία των συνθηκών «Δουβλίνο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ» και συναφών δεσμεύσεων Διεθνών Οργανισμών
16. Επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών στις χώρες τους και απαγόρευση χορήγησης άδειας παραμονής και επιδομάτων.

Ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση
1. Διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών με ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του περιβάλλοντος
2. Απέναντι στην περιθωριοποίηση, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τη φτώχεια, την ανασφάλεια,που είναι τα αποτελέσματα της λιτότητας που διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, προτείνουμε την εγγύηση της κοινωνικής διασφάλισης των πολιτών της Ευρώπης.
3. Κρατικός έλεγχος της λειτουργίας της αγοράς με σκοπό την ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία. Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, κατάργηση νομοθεσιών που δρουν καθεστωτικά υπέρ των ιδιωτών τραπεζιτών.
4. Διεύρυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας, μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
5. Εφαρμογή βιώσιμων οικολογικών παραγωγικών μεθόδων της οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας, του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.
6. Ενιαίο φορολογικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
7.Κοινό επιτόκιο δανεισμού του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
8. Αναθεώρηση ή κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης.
9. Εκμετάλλευση δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ευρωπαίων πολιτών.
10. Αίτημα ελέγχου και παρέμβασης στο ρόλο των πολυεθνικών εταιρειών που συντελούν στη λήψη αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
11. Επιδίωξη και διαμεσολάβηση ώστε οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μία κοινή πολιτική γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης.
12. Άσκηση ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με απόλυτη και ισομερή συμμετοχή των ετέρων χωρών.

ΜΕΡΟΣ Δ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Γι’ αυτά τα μεγάλα εγχειρήματα απαιτείται υπευθυνότητα, τόλμη, υπομονή, συνέπεια και μαζί αγάπη για την πατρίδα και αντοχή σε αγώνες διαρκείας.
Έχοντας πίστη στις ικανότητες των Ελλήνων και στο δυναμισμό του Ελληνισμού, μπορεί το ΑΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να οδηγήσει σε μέρες Ελληνικής Αναγέννησηςκαι Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησηςδιεθνούς επιρροής και αναγνώρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πηγή