Παυλόπουλος: Mήνυμα στη Τουρκία για άμεση λύση του Κυπριακού

846

Στην τελετή αποφοίτησης νέων αξιωματικών από την Σχολή Εθνικής άμυνας παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέδωσε τα πτυχία των νέων αξιωματικών της σχολής εθνικής άμυνας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό. Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος, την γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για μια δίκαιη λύση στο κυπριακό.

«Είναι χρέος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η πληγή που χρονίζει και η οποία τραυματίζει βαθύτατα την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή νομιμότητα» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας σημείωσε τον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική μεσόγειο.

«Μέσα στο ασταθές και ανταγωνιστικό διεθνές σύστημα που μας περιβάλει, η Ελλάδα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, προάγοντας την ασφάλεια, τη συνεργασία, αλλά και τη φιλία μεταξύ των λαών και των χωρών» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή